Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227711

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
"Zij" integreren zich niet en respecteren evenmin onze wetten-Update1
09 mei 2021
Is de Kringloop te Aalst een mini Afrika geworden? 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.369.300
Aalst 08 mei 2021

-- Update 1

Tweede mindervalidenparking komt er terug.

In een e-mail van 11 mei 2021 om 15:25u laat Ilse Top, pers en communicatiemedewerker van "Stroom vzw" - zo noemt het bedrijf -, het volgende weten " Na het uitgebreide telefoongesprek van deze ochtend, bevestig ik hierbij nogmaals dat de medewerkers op de hoogte zijn om deze 2 parkeerplaatsen voor mindervaliden vrij te houden van stoelen of ander meubilair ", einde citaat.

Rondleiding.

Over de rondleiding waarover Ilse het tijdens het telefoongesprek had, heeft ze wijselijk niet meer gesproken. Dat handelaars, ook uit het Oostblok / Polen hun bestelwagens komen vol laden en wellicht in hun thuisland met een fikse winst verkopen, heeft Ilse een voor ons onduidelijke uitleg gegeven. Ilse is tot 17 mei in "vakantiemodus", misschien vernemen we er later nog meer over.

Doel voorbij.

De kringwinkel was bedoeld dat mensen met een klein inkomen of leefloon, goedkope spullen kunnen kopen, maar niet dat handelaars bij de kringwinkel aankopen verrichten om daarna elders met een flinke winst te verkopen, we hebben daarover in et verleden al artikels gebracht - zie links -.

OCMW.

Een ander feit is, dat OCMW's bij de kringwinkels heel graag via artikel 60 § 7 van de RMI- Wet op Maatschappelijke Integratie mensen te werk stellen, dat is geen probleem, maar op die manier profiteren de kringwinkels wel van dat systeem en kunnen zij op hun beurt gigantische winsten boeken, zo heeft " Stroom vzw" van 2006 tot 2019 maar eventjes 4.080.887 euro wint geboekt ! Wij vragen ons af, of het nodig is dat een bedrijf dat in feite voor een goed doel zou moeten werken, zo veel winst mag maken, mag een VZW wel winst maken ?? Het OCMW gebruikt die formule " art.60 § 7 " om de personen die niet in orde zijn met het ziekenfonds, dat na verloop van zes maanden wel zijn en kunnen die personen naar de RVA - den dop - dan is het OCMW er vanaf!  

Eerder geplaatste artikels over de kringloop :


-- einde update 1
10:39 14/05/2021

Wij hebben deze redactie vreemdelingen in moeilijkheden altijd geholpen en als gelijken behandeld, maar na vijftien jaar in contact te zijn gekomen met mensen uit onder meer Zaïre, Senegal, Oeganda, Syrië, Libanon, Palestina, Nigeria, etc. moeten we helaas vaststellen dat zij niet in onze beschaving passen. Zo hebben we een Zaïrees Junior M. alsook drie van zijn familieleden, onverdroten geholpen. De ganse familie wordt ondersteund door OCMW's waarvoor de belastingbetalers opdraaien, maar per slot van rekening krijgen we stank voor dank. Uiteindelijk moeten we toegeven "goed zot" te zijn geweest die vreemdelingen verregaand te helpen en we stellen vast dat zij zich niet integreren -wat ze eigenlijk ook niet wíllen- maar wel uitgebreid profiteren. Een pluspunt is dat door deze mensen onze ogen zijn opengegaan en wij hebben kunnen zien hoe wij, geboren en getogen Belgen, in feite gediscrimineerd worden.

Kringwinkel Aalst.

Eerder hebben we bij de Kringloop te Aalst al vastgesteld dat een vreemdeling die de aangevoerde goederen ontvangt, aan andere vreemdelingen voorrang gaf. Vandaag -8 mei- zien we dat een drietal Afrikanen met een stevige witte KIA op de énige beschikbare mindervalidenparking is geparkeerd. De bestuurster, zo'n dertig jaar oud en gehuld in een lange lederen jas, kijkt slechts even opzij wanneer we de opmerking plaatsen dat ze op een mindervalidenparkeerplaats is geparkeerd terwijl dat dametje zéker geen mindervalide is.

Zij respecteren onze normen en waarden niet. De dame die door haar handen in mekaar te slaan suggereert "och arme, u moet wat wachten" heeft heel veel lef, de bestuurster is deze met de lange lederen -of wat erop lijkt- jas en is verre van mindervalide. Toen hun de opmerking werd geplaatst dat ze op een minder validen plaats hadden geparkeerd, keken ze, of wij in de fout waren! Arrogant zijn ze ook nog. 

Tweede mindervalidenparking ingenomen.

Een ander feit is dat de Kringwinkel zélf één van de slechts twee mindervalidenparkings heeft ingenomen om te dienen als ruimte om plastic tuinstoelen tentoon te stellen, ook dat is een slag in het gezicht van mindervaliden en getuigt van weinig respect. We komen daar nog op terug.  
 
Meer volgt, we zijn de gazet niet, we worden ook door niemand gefinancierd en de politiek heeft bij deze redactie niéts te vertellen.

Erik Verbeeck 
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever.

Artikel: 05-21-8055
Geplaatst: 16:22 9/05/2021
Laatste update ( 14 mei 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.