Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
15227565

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Stookolietanks die lekken: Politiek en lokale besturen falen in handhaving.
04 mei 2021
Schauvliege beperkte haar milieu-inspectie tot klasse I inrichtingen en lokale besturen falen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.266.600
Redactie 04 mei 2021

De onkundige klassieke pers liet zich in de problematiek rond niet conforme houders -stookolietanks- nog maar eens misleiden door hun broodheren, enkelingen die opgezadeld zitten met een lekkende stookolietank en die geen politieke relaties hebben, betalen het gelag. Anderen, zoals meubelen Serré en Micha bvba in Rillaar ontspringen de dans, daar moest de milieudienst van Aarschot na een melding van Morsum Magnificat, de ondergronds tank wel laten verwijderen, maar de vervuiling werd niet aangepakt, ook de gebuur, een nauwgezet persoon, ondernam niets tegen de vervuiling van de grond. VDV uit Rotselaar kreeg door IGO een PV aangemeten, maar milieu-inspecteur Kristien van Interleuven beging een fout en mede een advocaat kon VDV de schade nog beperken.

AMMC.

De -p-overheid heeft middelen genoeg om te handhaven zoals AMMC -Milieuhandhaving, Milieuschade en Crisisbeheer -, alleen de politieke moed om dat ook te doen ontbreekt altijd en overal. Zo sluiten de controleurs / inspecteurs van Wonen Vlaanderen óók de ogen voor die problematiek, het is nochtans zeer eenvoudig om bij een woningcontrole na te gaan of de periodieke keuringen van de tanks werden uitgevoerd, daarvoor moet je geen ingenieur zijn, alleen het document opvragen. Bij LNE -nu Omgeving Vlaanderen-, was er een ambtenaar -Sam D.C.- die in die richting wilde werken, maar de ministers Schauvliege en Homans werkten niet mee! Bovendien heeft Omgeving Vlaanderen ook een mogelijkheid om via een contract met Aib Vinçotte, ondergrondse tanks te laten keuren, dat gebeurde op 29 september 2015 bij een huurpand aan de Baalsebaan in Tremelo.

Idem als conformiteit woningen.

De problematiek met de lekkende en niet conforme stookolietanks -en stooktoestellen niet te vergeten- is identiek aan de problemen met niet conforme panden, ook dát is honderd procent de schuld van de lokale besturen die bevoegd zijn -wet van 8 augustus 1980, Bijzondere wet ter hervorming der instellingen-, maar politici van alle pluimage -het zijn allemaal dezelfde- zijn vies van handhaving, dat is niet populair! Als ze in het zadel worden gezet en zweren de wetten te zullen naleven, plegen ze allemaal meineed! Tremelo 29 september 2015 - Keuring van een ondergrondse stookolietank in opdracht van LNE -nu Omgeving Vlaanderen-.

Meer volgt asap we zijn de gazet niet, we worden ook door niemand gefinancierd en de politiek heeft bij deze redactie niets te vertellen.

Erik Verbeeck 
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever.

Artikel: 05-21-8049
Geplaatst: 15:00 4/05/2021

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.