Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
8764940

Laatste artikelen
Regering verlengt enkele maatregelen tot einde september 2020.
Morsum Magnificat beklaagt zich via 1700 over Ombudsman Bart Weekers
Het "Volk" en de "Politiek" die ze kiezen en verdienen !
Morsum Magnificat: Activiteiten nog steeds op een laag pitje.
Morsum Magnificat stopt activiteiten vanuit Herzele.
Europol: Follow the money.
07 april 2021
4 Leden van drugshandelnetwerk gearresteerd voor witwassen drugsgeld.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 8.007.000
Den Haag 05 april 2021

Duitse en Luxemburgse autoriteiten hebben, op verzoek van Frankrijk, een gecoördineerde slag toegebracht aan een netwerk dat opgericht en gespecialiseerd is om de opbrengsten van drugshandel wit te wassen. Vier leden van de criminele groep werden gearresteerd. De misdaadgroep bestond uit een leider, bijgenaamd ďde ministerĒ, tussenpersonen en vrachtwagenchauffeurs die de handel in drugs en contant geld via verschillende Europese landen faciliteerden.

Informatie-uitwisseling

Nadat in Frankrijk douane-expediteurs in 2017, £ 225.990 vonden in een vrachtwagen van een in Luxemburg geregistreerd bedrijf, startte het onderzoek. Vervolgens was er in 2019 een inbeslagname van cocaÔne en de daaruit voortvloeiende informatie-uitwisseling wezen de autoriteiten op de mogelijke verbanden tussen de twee inbeslagnemingen. De financiŽle onderzoeken die werden ondersteund door het Europees Centrum voor FinanciŽle en Economische Criminaliteit (EFECC) van Europol waren de sleutel tot het succes van de zaak, aangezien de autoriteiten hierdoor een duidelijk verband konden leggen tussen drugshandel en de witwasactiviteiten van de groep.

Resultaten.

De operationele actie vond plaats op 23 maart en resulteerde in:
- Er waren veertien huiszoekingen uitgevoerd in Duitsland en Luxemburg.
- Vier leden van de misdaadgroep, waaronder de leider, zijn gearresteerd op basis van door Frankrijk uitgevaardigde Europese arrestatiebevelen.
- Vier eigendommen ter waarde van enkele miljoenen euro's en hoogwaardige voertuigen werden in beslag genomen.
- Meerdere bankrekeningen met een totale waarde van 187.000 euro werden bevroren.
- Er werd 26.000 euro in beslag genomen.
- Vijftig mobiele telefoons en andere apparaten zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Ondersteuning door Europol.

De actie werd ondersteund door Europol door de informatie-uitwisseling te vergemakkelijken, inlichtingen en analytische rapporten te verstrekken en verschillende operationele bijeenkomsten voor onderzoekers te organiseren. Twee experts van Europol's EFECC, uitgerust met een mobiel kantoor, ondersteunden de actiedag in Luxemburg. Eurojust hielp bij de uitvoering van Europese onderzoeksopdrachten en de bevriezing van de bankrekeningen.

Deelnemende autoriteiten:

    Frankrijk: Gerechtelijke dienst voor douaneonderzoek (SEJF) en anti-drugsbureau (OFAST), onder coördinatie van de rechterlijke macht.
    Duitsland: PPO's in Stuttgart, Wiesbaden en Saarbrücken met de steun van de politiediensten van Passau, Esslingen, Heidelberg en Westhessen en de staatscriminaliteitspolitie Saarland.
    Luxemburg: Groothertogelijke politie en de Dienst Douane en Accijnzen, onder toezicht van de onderzoeksrechter van de arrondissementsrechtbank van Luxemburg en het Openbaar Ministerie (PPO).
    Europol
    Eurojust
 
Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 04-21-8032
Geplaatst: 17:03 7/04/2021

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.