Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
8133701

Laatste artikelen
Gent: Advocaten stagiaires in de ban van hun leermeester Prof. Jan Vande Moortel-MM-306-6
Goedele Liekens in Spanje "not amused" met artikel in Tscheldt-MM-306-04-Update 2
Aalter :Politie laat een aan de ketting gelegde auto ontsnappen-MM-306-05
Europol: Mensensmokkelnetwerk ontmanteld in Spanje.
Europol waarschuwt over de georganiseerde misdaad.
Peer: Openbaar elektrisch net op de Meeuwerbaan gevaarlijk.
28 februari 2021
Limburg hopeloos achterop in saneren luchtnetten; keuringsorganismen moeten ingeschakeld.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.600.000
Peer 01 maart 2021. 


Niet alleen in Aalter, maar ook in Peer zijn er problemen met het uit puur geldgewin van de lokale besturen, in conformiteit brengen van de openbare elektrische netten, toch is het Koninklijk Besluit van 24 maart 2003, dat er door de onderzoeken van Morsum Magnificat is gekomen, duidelijk! Maar de politiek heeft lak aan wettelijk onderhoud, dat is te duur en ze besteden de opbrengst van de productie en transport van elektriciteit veel liever aan politiek populaire projecten waarmee hun politiek blazoen wordt opgepoetst. 

Derde kapotte isolator zie MM 305 01

Keuring netten en aftakkingen.

Ondanks het feit dat de FOD Economie met een rondschrijven van 01 augustus 2002 aan alle distributienetbeheerders de opdracht heeft gegeven om de wet ter zake - AREI - te respecteren is dat, 19 jaar later, nog steeds niet het geval. Huizen branden af en als dat gebeurt denken de parketten nogal makkelijk dat er brandstichting in het spel is, terwijl het vaak de schuld is van de DNB -distributienetbeheerder- zoals dat onder meer het geval was met de branden aan de Bessenlaan in Rotselaar, de Kielenswenberg in Genk, de Spermalieweg in Sijsele. Parketten houden de verantwoordelijken -de witte boorden criminelen van de lokale besturen- de hand boven het hoofd! Ook de rol en de werking van de keuringsorganismen moet door de FOD Economie beter bekeken worden, hier een voorbeeld van een kerstverlichting in Arendonk in 2001!

Bomen moeten gesnoeid worden - art.171.03 AREI

Nieuw schrijnend voorbeeld in Peer.

Dat er in de luchtnetten nog blanke koperen geleiders in gebruik zijn, is sowieso al heel vreemd en uit de tijd. Tijdens mijn confrontatie met de sector van 01 april 2003 beweerde Luc Van Nuffel van het BFE dat Morsum Magnificat overdreef en dat het allemaal niet zo'n vaart zou lopen, de blanke luchtnetten zouden worden vervangen. In Peer is dat aan de Meeuwerbaan, 18 jaar later, nog geen feit en ontdekken we op één betonpaal maar liefst drie defecte isolatoren -zie MM 305-01-, dat is een gevaar voor overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie!


Januari 2001 : Gevaarlijke kerstverlichting in Arendonk.

De Agent- keurder van het keuringsorganisme Aib Vinçotte ging daar onder Paul De Potter, een auditor van BELTEST / BELAC ging daar grandioos in de fout en dat heeft Morsum Magnificat tot hun groot genoegen bloot gelegd.


Die tijd werd Morsum Magnificat door de klassieke pers nog erkend als technisch redacteur, later dienden ze Morsum Magnificat dood te zwijgen, erger een cordon journalistiek rond Morsum Magnificat te plaatsen.

Meer volgt, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel ondersteund.   

Artikel: 02-21-7996
Geplaatst: 21:58 28/02/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 01 maart 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.