Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7605618

Laatste artikelen
Peer: Openbaar elektrisch net op de Meeuwerbaan gevaarlijk.
Morsum Magnificat: Activiteiten in februari 2021
Wolvenschrikdraad en de spreidingsweerstand van de aarding.
Aalter: Eerste inspecteur van politie moet voor eigen deur ook keren.
Aalter: Verkeershinder aan Steenweg op Deinze door inrichting Proximus.
Aalter geplaagd door problemen met het splinternieuwe afrittencomplex-Update1
23 februari 2021
Voorstelling van de gazet over minderwaardig beton al te simplistisch.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.563.700
Aalter 23 februari 2021. 

MM_304_04_Aalter_Rotonde.pdf

Link naar de gedetailleerde uitleg van Agentschap Wegen en Verkeer. 

-- Update 2
Info van Aalter 

In de recente nieuwsbrief van Aalter wordt met geen woord gerept over de ware toedracht van de problemen, van AWV hebben we bij deze redactie nog niets vernoemen.

-- Einde update 2
12:09 25/02/2021

14:39 24/02/2021
Meer volgt asao  

-- Update1

Stadsbader kan ons niet helpen !? 

Bij aannemer Stadsbader te Harelbeke die de werken uitvoerde, kan Julie Herpels ons na aandringen geen informatie geven  ' ze kan ons niet helpen " zegt de dame aan de telefoon, dat is zeer vreemd, maar heel makkelijk voor deze redactie waardoor we ons nog meer vragen stellen over de toepassing van de gang van zaken, onder meer het nemen van stalen van de gegoten beton.  

Radio2 met geen kennis van zaken.

Een nieuwslezer van Radio2 kon een professor deskundige Nele De Belie van de UGent strikken, de professor bleef wel heel erg op de vlakte, had waarschijnlijk de instructies gekregen om niet al te technisch uit de hoek te komen, faalde dan ook grandioos in haar betoog. Beton heeft zijn sterkte op 21 dagen bereikt. Het klopt dat water een heel voorname rol speelt, maar de professor zweeg over de verschillende kwaliteiten van het cement zelf, ook de keuze van de granulaten, meer bepaald de diameter van de kiezel en het trillen van de mengeling is belangrijk, zelfs de temperatuur van de mengeling stijgt als gevolg van de chemische reactie met iets meer dan tien graden, etc. De professor had wel wat meer belangrijke en relevante informatie mogen geven.

Voorlopige aanvaarding van de werken.

Dat er één jaar na de aanleg pas onderzoek is gekomen zal kaderen in de aanvaarding van de werken en het vrijgeven van de waarborg, waarom er tijdens het gieten geen stalen werden afgenomen is de cruciale vraag waarop wij antwoorden proberen te vinden.  

-- Einde update 2
14:13 24/02/2021

De euforie van zowel de Federale als lokale politici rond het, qua omvang, overroepen afrittencomplex van de E40 te Aalter, valt al snel als een pudding in mekaar. De gazetten, onder meer Het Laagste -dixit TSCHELDT- Nieuws van 06 mei 2020, mochten de lokale politici lachend en triomferend opvoeren, ook Lydia Peeters kwam in Aalter de show stelen. Helaas is thans de pret gekeerd tot schande die een andere gazet op 22 februari 2021 brengt, maar die mag, zoals naar gewoonte, niet verder kijken dan de neus lang is. Morsum Magnificat gaat dat wel doen, maar dat kost wat meer tijd.

Voorlopige aanvaarding.

Voor dergelijke werken is er een aanbesteding, een lastenboek en na afweging, een bestelling, bij het storten van het beton worden er stalen genomen die door de bouwheer dienen getest op de druksterkte die in het typebestek is weergegeven, etc. Wanneer de werken beëindigd zijn wordt overgegaan tot een voorlopige aanvaarding van de werken, waarna de aannemer het grootste deel van zijn gestelde waarborg ontvangt. Na één jaar volgt de definitieve aanvaarding waarna de rest van de geplaatste waarborg door de bouwheer, in casu Agentschap Wegen en Verkeer, wordt vrijgegeven. Dit is in een notendop gezegd, maar bij de volledige procedure komt er heel wat kijken. De bouwheer moet op de werf tijdens de werken heel wat controles uitvoeren, we zeggen wel "op de werf" niet in cafés of restaurants.... 


Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel ondersteund, hoogstens af en toe een welgekomen donatie van lezers.   

Artikel: 02-21-7988
Geplaatst: 15:47 23/02/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 25 februari 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.