Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7605301

Laatste artikelen
Peer: Openbaar elektrisch net op de Meeuwerbaan gevaarlijk.
Morsum Magnificat: Activiteiten in februari 2021
Wolvenschrikdraad en de spreidingsweerstand van de aarding.
Aalter: Eerste inspecteur van politie moet voor eigen deur ook keren.
Aalter: Verkeershinder aan Steenweg op Deinze door inrichting Proximus.
Europol en WADA gaan samen doping aanpakken.
19 februari 2021
Bestrijding doping binnen en buiten competitie. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.549.100
Den Haag 19 februari 2021

Correctie : artikel n° 7984
8:48 21/02/2021

Gisteren, 18 februari 2021, ondertekenden Europol en het Wereld antidoping agentschap, WADA, een memorandum van overeenstemming om de samenwerking te versterken in de strijd tegen de illegale productie en distributie van dopingmiddelen en het gebruik ervan voor de manipulatie van sportwedstrijden.  

Gevaar voor gezondheid atleten.

De illegale productie en distributie van dopingmiddelen levert georganiseerde misdaadgroepen aanzienlijke illegale winst op. Ze gebruiken deze winsten vaak om andere criminele activiteiten aan te wakkeren, zoals het produceren en verhandelen van illegale en ondermaatse medicijnen en synthetische drugs. Dopingmiddelen corrumperen niet alleen eerlijke wedstrijden, ze brengen ook de gezondheid van atleten in gevaar, aangezien criminelen vaak illegale dopingmiddelen produceren in ondergrondse laboratoria zonder hygiėnevereisten, terwijl ze gevaarlijke en ondermaatse grondstoffen gebruiken. Deze illegale dopingmiddelen vergiftigen spelers in alle sporten: van baanatleten, professionele wielrenners, skiėrs en gewichtheffers tot amateurbodybuilders. 
 
Zowel binnen als buiten competitie.

Het WADA speelt een belangrijke rol in de strijd tegen het gebruik van dopingmiddelen door sporters, zowel binnen als buiten competitie. Nauwe samenwerking tussen wetshandhavers en regelgevende instanties op het gebied van doping is essentieel om dit gebied van georganiseerde misdaad aan te pakken, ervoor te zorgen dat wedstrijden eerlijk zijn en de gezondheid en het welzijn van atleten te beschermen. 

Integriteit van de sport.

Uit verschillende door Europol ondersteunde onderzoeken is gebleken dat het gebruik van dopingmiddelen om de uitkomst van professionele sportwedstrijden te beļnvloeden een terugkerend fenomeen is. Door georganiseerde criminele groepen die betrokken zijn bij de corruptie van sport en de productie, handel en gebruik van dopingmiddelen tegen te gaan, draagt ​​Europol bij tot de integriteit van de sport, tot eerlijke en transparante competities en zorgt het ervoor dat succes behoort tot de beste, een hoofddoelstelling van clubs, atleten en sportliefhebbers.  
 
Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 02-21-7984
Geplaatst: 8:48 21/02/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 21 februari 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.