Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7606061

Laatste artikelen
Peer: Openbaar elektrisch net op de Meeuwerbaan gevaarlijk.
Morsum Magnificat: Activiteiten in februari 2021
Wolvenschrikdraad en de spreidingsweerstand van de aarding.
Aalter: Eerste inspecteur van politie moet voor eigen deur ook keren.
Aalter: Verkeershinder aan Steenweg op Deinze door inrichting Proximus.
Aalter en de staat van de openbare elektrische netten moet aangepakt.
05 februari 2021
Dit is een publiek antwoord op de intimiderende brieven door Aalter aangestelde advocaten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.381.800 - bij laatste update -.
Aalter 05 februari 2021


Advocaat Filip Van Hende na de uitzending : 
Monopolies leiden tot arrogantie van de macht 

Na het grote onderzoek van Morsum Magnificat in 2001, 2002 en 2003 over de niet conforme en gevaarlijke staat van de openbare elektrische netten en vooral de aftakkingen naar woningen, kon de toenmalige Staatssecretaris voor Energie Olivier Deleuze -Groen- niets anders dan op 24 maart 2003 een KB in het leven roepen. Diverse gazetten en ook de televisie -VRT en VTM- brachten dat onderwerp in de aandacht. Het bevoegde Ministerie van Economische Zaken stuurde op 01 augustus 2002 een brief aan alle distributienetbeheerders -DNB- met de boodschap dat zij hun netten dienden aan te passen en vervolgens tegen 15 september 2002 een intermediair verslag van de eerste onderzoeken aan de FOD Economie over te maken. We zijn nu 18 jaar verder en de DNB's vertikken het om de netten aan te passen. 

In die tijd verwezen de gazetten nog naar Morsum Magnificat 

Dit is niet de nige gazet die Morsum Magnificat als een technisch tijdschrift bestempelde, ook de "Frut" - Gazet van Antwerpen, ook VRT deed dat meermaals en nog meer hier https://youtu.be/qbqV0AdMvGY

Ook IMEWO.

Ook Aalter is destijds in 2002 als mede-eigenaar van het elektrische net -via de intercommunale IMEWO- door de FOD Economie k met zo'n brief van 01 augustus 2002, aan het Netmanagement op de hoogte gebracht van de opdracht. Bewijsmateriaal dat Morsum Magnificat verzamelde toont aan dat ook vandaag het CD&V bestuur in Aalter faalt en haar huidige DNB Fluvius, niet de nodige instructies geeft om de elektrische netten en vooral de aftakkingen naar woningen in conformiteit te brengen met het technisch reglement van 08 september 2018, het nieuwe AREI.

Elektriciteitspaal in de Braamstraat qua verticaliteit vergeleken met een verlichtingspaal van AWV ... je moet echt geen "Genie" zijn om te zien dat dit niet door de beugel kan ! De politie van de PZ Aalter is bevoegd, maar ze zien het niet ! Het CD&V bestuur van Aalter stuurt op de koop toe nog een advocatenkantoor op onze hals, lef hebben de tsjeven in Aalter wel.

Intimidatie.

Nadat Morsum Magnificat haar acties voor veiliger elektrische netten ook in Aalter heeft opgestart, stuurde het lokaal CD&V bestuur, op kosten van de belastingbetaler, een Antwerpse advocatenbatterij op de hoofdredacteur af, dat was onder meer met een brief van 27 november 2020 aangaande het laagspanningsnet in de Malsemstraat waar het, zoals in de Braamstraat, -foto inzet- gaat over de stabiliteit van de steunen die duidelijk te zien in vraag is. Om te zien dat een betonnen paal veel van de verticaliteit afwijkt moet men zelfs geen deskundige zijn, bovendien is de politie bevoegd en kunnen zij bij twijfel beroep doen op de bevoegde ministerile dienst, de FOD Economie, die opnieuw en dringend uit haar slaap dient gehaald te worden, dat deed Morsum Magnificat tot hun grote ongenoegen al eens in 2001-2002-2003. Morsum Magnificat is zelfs op 01 april 2003 het debat aangegaan met de BFE, de Belgische Federatie van Elektriciteitsverdelers. 

Renaat Landuyt

Na de uitzending van 01 april 2003 was politicus Renaat Landuyt n van de drie wijzen die de hoofdredacteur van Morsum Magnificat een ter zake verdienstelijk man noemde! De sp.a politicus was toen formeel dat, wanneer de netten niet voldoen, er controle organismen moeten worden ingeschakeld, dat zal nu in regio Aalter moeten gebeuren, we gaan Renaat Landuyt daarover interpelleren.

Andere artikels over dit onderwerp.

26 SEP 20 Geen Gratuite beschuldigingen aan Aalter 

25 OKT 20 aALTER WAAR ZELFS DE VERTICALITEIT ...

27 OKT 20 Aalter wordt het n tegen Aalter ?

08 NOV 20 Aalter gevaarlijk wanbeleid 

28 nov 20 Aalter LS Zwaar ziek.

01 NOV 20 MM START INDIVIDUELE ACTIES 

08 DEC 20 Aalter Bestuur dreigt met klacht 

09 DEC 12 Minister moet LS netten door erkende ...

27 dec 20 FOD Economie in de tijd dat ze nog werkte

Meer hierover volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel ondersteund, hoogstens af en toe een welgekomen donatie van lezers. Geen enkele politicus houdt onze pen vast, k Pieter De Crem niet.   

Artikel: 02-21-7973
Geplaatst: 13:29 5/02/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 06 februari 2021 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.