Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7605754

Laatste artikelen
Peer: Openbaar elektrisch net op de Meeuwerbaan gevaarlijk.
Morsum Magnificat: Activiteiten in februari 2021
Wolvenschrikdraad en de spreidingsweerstand van de aarding.
Aalter: Eerste inspecteur van politie moet voor eigen deur ook keren.
Aalter: Verkeershinder aan Steenweg op Deinze door inrichting Proximus.
Moerbeke : Opgeruimd staat netjes!
17 januari 2021
Illegaal geplaatste nooit vergunde antennemast verwijderd. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.137.200
Moerbeke 17 januari 2021

Op documenten van het College van Burgemeester en Schepenen van Moerbeke hebben we tijdens ons onderzoek de hand niet kunnen leggen, wel op deze van de Vlaamse Gemeenschap van 10 juni 1982 waaruit blijkt dat de zelfdragende antennemast van totaal 30 meter hoogte, die door de fervente UBA leden on4qp en on5kl werd geplaatst, nooit vergund is geweest en het lokaal bestuur van Moerbeke dat al die jaren "blauw, blauw" heeft gelaten. Ook de "Bestendige Deputatie" van de provincieraad van Oost-Vlaanderen weigerde de vergunning, zelfs het beroep van 28 oktober 1981 dat bij Vlaams Gemeenschapsminister Akkermans door on4qp is ingediend, werd op 10 juni 1982 geweigerd, maar Moerbeke ondernam niets tegen die bouwovertreding. 

Huichelaars.

Een andere radio amateur, eveneens uit Moerbeke, was tijdens een telegrafieverbinding met een andere amateur uit Brugge, een industrieel en bezitter van een zeilboot, aan het zaniken over de belasting op antennes die sommige gemeenten sedert 2020 heffen terwijl Moerbeke daar niet eens bij hoort. Daarop start Morsum Magnificat een onderzoek naar die belasting en trekt na of de zelfdragende pylonen van die drie radioamateurs uit Moerbeke wel vergund zijn ......De illegaal geplaatste pyloon heeft er meer dan 30 jaar gestaan zonder dat Moerbeke de overtreders iets in de weg legde, de pyloon werd door Pylonen De Kerf uit Bazel in week 41 - 5 / 11 oktober 2020 - verwijderd; opgeruimd staat netjes. Lef hebben ze daar in Moerbeek altijd gehad om met hun illegaal geplaatste antennemast via het internet te pochen! 

Stabiliteit.

Honderd meter verder staat er eveneens een zelfdragende pyloon met twee "Beam" antennes, we trekken nu de stabiliteit van die mast ook in twijfel. 

Meer volgt asap in MM 303-05, we zijn de gazet niet, we zijn/blijven onafhankelijk en ook de politiek kan Morsum Magnificat niet manipuleren. 

Artikel: 01-21-7955
Geplaatst: 17:46 17/01/2021

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 18 januari 2021 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.