Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
9576953

Laatste artikelen
Wolvendossier wordt door nieuwe incidenten weer wat aangedikt-Update1
Sukkelpop: Voor het geld danst de beer, ook Chokri en al de rest.
MIVB laat op de autoloze zondag gratis reizen.
Radio2: Sven Pichal, met al "zijn" medewerkers, is gewoon een dikke nek.
Onderwerpen die de volgende dagen aan bod komen in Morsum Magnificat.
Centrale Dienst voor Bestrijding van de Corruptie moet veel beter werken-MM-303-2
04 januari 2021
Overleden speurder was niet tevreden over de werking van de CDBC en nam ontslag.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 7.004.600 
Brussel 04 januari 2021

MM_303_02_2021_CDBC_PM.pdf

Een redacteur met meer dan dertig jaar ervaring in het bestrijden van incompetentie en corruptie, die doorgaans met mekaar verbonden zijn, die betrokken partij was in klachten tegen de BRT, de Rijkswacht, het Ministerie van Openbare Werken, kan als ervaringsdeskundige daarover schrijven. Het is in het kader van die klachten dat we geconfronteerd werden met een speurder, aanvankelijk bij het HCT, later de CDBC. Deze redactie is dan ook uit eigen dossiers en ervaringen uit andere, zoals HaZoDi op de hoogte van bepaalde dossiers waarvoor de parketten de ogen hebben gesloten of nog sluiten die te maken hebben met corruptie, dat was zeker het geval in Tongeren en Hasselt, we komen daar nog op terug.

CDBC.

De dienst die de corruptie onderzoekt loopt al verschillende jaren mank, het "Volk" weet dat niet en het is vandaar dat fraudeurs maar al te vaak hun gangetje kunnen blijven gaan. Uit een onderzoek blijkt de CDBC gebukt te gaan onder een aantal problemen die we hier citeren:  " Wat de CDBC heel erg beschadigd is het systeem van aanwerving wat er toe leidt: wie krijg je er bij. Het enige specialiseren dat ze doen is af en toe een examen inrichten voor inspecteur of hoofdinspecteur met specialiteit boekhouding. Voor de rest krijgt ge mensen die het woord corruptie eigenlijk nog niet kennen, nieuwe mensen krijgt ge niet en als ze wat ouder zijn dan zijn dat vaak mensen die het op hun eigen dienst niet meer kunnen uithouden omdat het tegenwringers zijn, gepest worden. Eigenlijk mensen die daar weg moéten en die krijgt ge dan, ze zijn niet gespecialiseerd en het ontbreekt hen aan enthousiasme. Er zijn weinig specialisten inzake corruptie maar ge kunt wel met een gespecialiseerd examen mensen aantrekken. Wat er nu gebeurt is dat ge opgezadeld wordt met 25 mensen die niet of onvoldoende geďnteresseerd zijn, er niks van kennen en er tegen hun goesting zitten ".


Verzoek om reactie bij de persdienst van de federale politie

Gerechtelijk Commissaris Paul Meulemans.

Deze commissaris van de CDBC was ervaren, was het niet eens met de gang van zaken en stapte er uit, hij is helaas veel te vroeg heengegaan, heeft dat wegens ongeneeslijk ziek zelf in juli 2019 beslist, deze speurder is duidelijk niet de énige, maar velen denken aan hun jobke en blijven gefrustreerd het juk van het kromme en corrupte systeem dragen.

Meer volgt met  Parket Tongeren werd de "lepel" voor de mond gehouden, ze dienden maar te slikken!

Morsum Magnificat niets anders dan de waarheid, we zijn/blijven onafhankelijk en de klassieke pers kan Morsum Magnificat niet manipuleren.         

Artikel: 01-21-7949
Geplaatst: 14:07 4/01/2021

Erik Verbeeck – Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 04 januari 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.