Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7144695

Laatste artikelen
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Moerbeke : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Lotenhulle: Een wonder dat daar nog geen fietsers zijn omgekomen.
31 december 2020
Groen keurde de vereffening van Agentschap Wegen en verkeer fietspad niet goed.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.939.600
Lotenhulle 31 december 2020

Met ons artikel van 13 december brachten we de gevaarlijke situatie voor fietsers aan de Steenweg op Deinze, die werden toen nog extra gevaarlijk door de bouwwerf aan de apotheek. Morsum Magnificat vroeg in het kader van de verkeerswetgeving op 09 december 2020 aan het lokale bestuur in Aalter het verkeersplan dat de de aannemer - hier een voorbeeld - aan lokale politie bij dergelijke werken moet voorleggen, de politie moet dat plan goedkeuren.  De vergunning van de politie moet zelfs op de achterkant van de borden bevestigd worden, op die manier kan iedereen zien dat de situatie en de voorziening van de verkeersborden is goedgekeurd.  


De oversteek aan de Achterstraat is met opvallende verf geschilderd.

Aalter, de puntjes op de "i".

In onze brief J20121985 is er inderdaad een foutje geslopen, dat wordt in de 2e brief J20121996 toegegeven, de werken werden uitgevoerd aan de Steenweg op Deinze 101 en niet op 201 zoals in onze brief is geschreven! Uiteraard weet Aalter goed genoeg waarover het gaat, maar ze wijzen met hun brief van 29 december 2020 de vraag resoluut af. Aalter maakt in die brief zelf de fout door niet de inlichting te plaatsen dat de aanvrager niet akkoord gaat met de beslissing, een tekst dat verwijst naar de beroepsmogelijkheid alsmede het asdres waar dat beroep kan geplaatst. Dat is een tekst waarmee een behoorlijk bestuur verplicht is om de burger te informeren, Aalter kent duidelijk het Bestuursdecreet niet en dat is niet het enige.Hier waar het broodnodig is, was de rode verf wellicht op!! Fietsers die niet extra goed opletten - en die zijn er, dat hebben we al gezien - riskeren hun hachje.

Agentschap Wegen en Verkeer.

Bij de werken aan de apotheek te Lotenhulle had deze redactie over de veiligheid van de fietsers ook vragen gesteld aan het Agentschap Wegen en Verkeer, zij laten weten dat ze de vraag doorspelen aan de bevoegde dienst, wie die dienst is wordt niet gezegd en een antwoord hebben we tot op heden -31 december - nog niet ontvangen. 

Was de rode verfpot leeg?

Het wegdek van de oversteek van het fietspad van de Achterstraat, is in een opvallende rode kleur geverfd, wat verder, waar de fietsers bruusk de rijbaan moeten nemen, is er een onopvallende  lichtbruine verf aangebracht, een kleur die amper te zien is. Fietsers die het riskeren om het fietspad daar  te volgen worden zeker overhoop gereden, daarom rijden die fietsers daar ook rechtdoor en volgen het voetpad. De Groenen beweren daar al enkele acties gevoerd te hebben, maar het helpt blijkbaar niet, het lokaal tsjevenbestuur doet gewoon haar goesting.

Meer volgt zeker nog in 2021, we hopen ondertussen antwoord van het AWV te hebben ontvangen. 

Artikel: 12-20-7944
Geplaatst: 10:47 31/12/2020

Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever

Laatste update ( 31 december 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.