Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7182867

Laatste artikelen
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Moerbeke : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Europol: Afvalcriminaliteit in de verwijdering van sanitair afval.
02 december 2020
Meer dan honderd arrestaties om verspreiding van infecties via afval te voorkomen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.642.500
Den Haag 01 december 2020

Sinds het uitbreken van de COVID-19-pandemie heeft Europol de potentiŽle groei van onwettige verwerking en verwijdering van sanitair afval vastgesteld, en heeft Europol de operatie Retrovirus gelanceerd. Officieren voerden inspecties en controles uit op sanitaire afvalinstallaties en transport, die cruciaal waren bij het stoppen van de illegale handel, opslag, dumpen en transport van afval en documentfraude. 

280.000 inspecties en 102 arrestaties,
r
esultaten in het kort.

- 278291 inspecties uitgevoerd
- 102 arrestaties verricht 
- Aan meer dan 819 personen en entiteiten zijn administratieve sancties opgelegd
- Er werd Ä 800.000 aan activa in beslag genomen 
- Er waren 22 inbeslagnames van afvalstoffen

Spanje.

De milieu-eenheid van de Spaanse Guardia Civil, onderzocht de activiteiten van een onderneming die actief is in Barcelona, ​​Madrid, Murcia, Valencia, Tarragona en Zaragosa. Het bedrijf had banden met een andere organisatie die actief was in Lissabon, Portugal. Spaanse agenten doorzochten 9 locaties en arresteerden 20 personen voor misdaden tegen het milieu, arbeidsrechten en volksgezondheid. Het sanitair afval dat door het bedrijf wordt ingezameld, wordt normaal gesproken onder hoge druk gesteriliseerd om alle gevaarlijke componenten te verwijderen. Om de winst te vergroten, verkortte het bedrijf de behandeltijd. Dit had tot gevolg dat het afval niet goed werd gesteriliseerd voordat het werd afgevoerd; een inadequate behandeling die hoge risico's voor de volksgezondheid opleverde.

Portugal.

De Portugese Nationale Republikeinse Garde inspecteerde in Portugal meer dan 2000 bedrijven, ziekenhuizen en gezondheidscentra. De activiteiten leidden tot administratieve schendingen, 30 arrestaties en de inbeslagname van activa ter waarde van bijna Ä 790.000. 

Vervoer.

De wetshandhavers concentreerden zich ook op het vervoer van het sanitaire afval in de hele EU. Autoriteiten uit TsjechiŽ, Polen, RoemeniŽ en Slowakije hebben vrachten gecontroleerd en illegale zendingen geÔdentificeerd, die vervolgens zijn teruggestuurd naar hun land van herkomst. 

Restwater.

Een andere trend die tijdens de operatie werd vastgesteld, was de mogelijke vervuiling van stedelijk restwater. De Spaanse Guardia Civil lanceerde operatie Arcovid om de filterbehandelingen van het water op verontreinigende stoffen en de mogelijke aanwezigheid van COVID-19 te onderzoeken.

Dertig landen, ook BelgiŽ.

Al in het begin van de pandemie heeft Europol vastgesteld dat er behoefte is aan operationele activiteiten voor dit fenomeen en vervolgens werd de operatie wereldwijd gelanceerd. Het gaat om een lange-termijn-operatie waarbij volgende landen betrokken zijn: AlbaniŽ, Oostenrijk, BelgiŽ, BosniŽ en Herzegovina, Bulgarije, Canada, Colombia, KroatiŽ, TsjechiŽ, Estland, Frankrijk, GeorgiŽ, Duitsland, Griekenland, ItaliŽ, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noord-MacedoniŽ, Polen, Portugal, RoemeniŽ, Slowakije, SloveniŽ, Spanje, Zweden, Zwitserland en OekraÔne. 
 
Bron: Europol
Bewerking: jvds

Meer "ANDER NIEUWS " ....
..... volgt asap, de redactie is momenteel zwaar overbelast, onder meer met "Memorie van Wederantwoord " voor de Raad van State tegen het MB van 05 juni 2020 van de minister van Wonen. 

Artikel: 12-20-7918
Geplaatst: 10:29 2/12/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 02 december 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.