Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
9577404

Laatste artikelen
Wolvendossier wordt door nieuwe incidenten weer wat aangedikt-Update1
Sukkelpop: Voor het geld danst de beer, ook Chokri en al de rest.
MIVB laat op de autoloze zondag gratis reizen.
Radio2: Sven Pichal, met al "zijn" medewerkers, is gewoon een dikke nek.
Onderwerpen die de volgende dagen aan bod komen in Morsum Magnificat.
Europol: Slachtoffers kindermishandeling in veiligheid gebracht.
20 november 2020
Echtpaar dat hun eigen kind misbruikte werd gearresteerd.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.525.100
Den Haag 20 november 2020

Nadat een Nationale deskundige aanwijzingen vond, identificeerde de Franse Gendarmerie drie slachtoffers van kindermishandeling en arresteerde twee gehuwde delinquenten. Het kind van het echtpaar was één van de drie slachtoffers. Het kind werd onder de hoede genomen van de sociale dienst, terwijl de twee andere slachtoffers bij hun families bleven die niet op de hoogte waren van het misbruik.

Darknet.

Aanleiding voor opening van deze zaak was een analyse tijdens de Europol Victim Identification Task Force 7. Een nationale deskundige analyseerde een verzameling gekoppeld materiaal voor seksuele uitbuiting van kinderen uit een darknet-bron. Ze ontdekten aanwijzingen die wezen op Frankrijk als een waarschijnlijke locatie van de slachtoffers die op de afbeeldingen zijn afgebeeld, evenals van hun dader.

Experts taskforce. 

Europol stuurde een rapport met het resultaat van de analyse naar de Franse experts van de taskforce. In samenwerking met US ICE, Australische federale politie, Europol en INTERPOL hebben Franse onderzoekers de beelden onderzocht waarna onderzoek op nationaal en lokaal niveau leidde tot de waarschijnlijke locatie van het misbruik en aanvullende aanwijzingen die de identificatie van de misbruiker en één slachtoffer mogelijk maakten. 

Slachtoffers in veiligheid.

Een gezamenlijke operatie, gecoördineerd door de Franse Gendarmerie, werd uitgevoerd in Aisne en de Lot-et-Garonne (Frankrijk) en leidde tot de arrestatie van de beschuldigde, gehuwde misbruikers. De agenten konden de drie slachtoffers identificeren na onderzoek van in beslag genomen digitale opslagmedia. Europol ondersteunde de operatie met inlichtingenanalyse en technische en forensische expertise ter plaatse. De slachtoffers werden in veiligheid gebracht en hun vermeende misbruikers zitten momenteel in de gevangenis in afwachting van hun vonnis in januari 2021.

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel: 11-20-7895
Geplaatst: 11:17 20/11/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.