Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7239861

Laatste artikelen
Bornem: De "Extremen in de maatschappij" versie 1, in de kijker-P1
Rillaar en de verloedering waarvoor het lokaal bestuur de ogen sluit-P2
Testelt: Morsum Magnificat legt problemen op huurmarkt verder bloot-Update1
MIVB verbetert in 2021 haar vervoersaanbod nog verder.
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Diependaele en zijn lichtzinnige woningkwaliteit campagne-Update1
20 november 2020
In de praktijk is er niets te merken van de euforie van de minister van Wonen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.554.200
Redactie 19 november 2020

-- Update 1
Misleidende reclame door vastgoedmakelaars blijft een feit!

De Vastgoedmakelaar die het pand verhuurt beweert in diens publiciteit dat de woning volledig vernieuwd is, de foto van het elektrisch bord bewijst dat de aankondiging duidelijk misleidend is! Dit is geen alleenstaand geval maar schering en inslag. Mocht de kandidaat huurder over dat elektrisch bord één opmerking formuleren, dan is het hek van de dam en is diens huurkans zeker verkeken, dat is de realiteit meneer de minister van Wonen! Daar faalt anno 19 november 2020 nog steeds de handhaving!


De makelaar beweert in zijn annonce dat de woning volledig vernieuwd is, het elektrisch bord - zie foto inzet - en de inhoud ervan is meer dan 50 jaar oud en voldoet niet aan het AREI.

-- Einde update 1
11:50 22/11/2020

Minister van Wonen Matthias Diependaele -N-VA- laat, zonder enige kritiek, met belastinggeld, via de klassieke pers campagne voeren voor zijn nieuw woonbeleid voor volgend jaar. Wonen Vlaanderen gaat vanaf 01 januari 2021 nog maar eens een nieuw technisch document hanteren, deze redactie bracht daarover op 10 november in MM 301 - 02 reeds commentaar en bedenkingen. Morsum Magnificat oordeelt op wat er zich in de praktijk afspeelt, niet wat de minister in de gazetten laat optekenen.

Fundamentele leemten.

Alleen al het feit dat bij een woningcontrole geen enkele aandacht wordt geschonken aan de conformiteit van de stookinstallatie, het is voor een controleur zeer eenvoudig om het attest dat in het BVR -Besluit Vlaamse Regering- van 8 december 2006 is beschreven, bij een woningcontrole op te vragen en op het technisch verslag te noteren, idem voor het nagaan van de conformiteit van de stookolietank, idem voor het keuringsverslag van de elektrische installatie. Om na te gaan of die documenten aanwezig zijn, moet de controleur helemaal niet technisch onderlegd te zijn, gewoon kunnen lezen!

Het elektrisch bord van een te huur aangeboden pand, met een afwasmachine in de keuken, maar een differentieel van 30 mA hebben wij niet gezien. Dit elektrisch bord is minstens 50 jaar oud. Er is ook geen aanduiding van de kringen, situatieschets of een eendraadschema,

Huurpoging 337.

Tijdens huurpoging 337, na 26 oktober 2019 poging 63, was het weer zo ver, de elektrische installatie is met honderd procent zekerheid de laatste 25 jaar niet meer, zoals voorzien in het AREI -art.271-, door een erkend organisme gekeurd, de elektrische installatie voldeed zelfs 25 jaar geleden niet. Wij vragen ons af, hoe een controleur van Wonen Vlaanderen in het kader van het nieuwe technisch reglement die elektrische installatie zou beoordelen. Er is wel een aarding aanwezig, maar wat zou de spreidingsweerstand zijn? We zien een stokoude differentieel van 300 mA in het bordje -foto inzet-, maar we zien geen differentieel van 30 mA voor de vochtige ruimten, ook geen differentieel van 100 mA voor het elektrisch kookfornuis.

Malafide verhuurders.

Het blijft zoals het was, de verhuurders die panden verhuren die zelfs niet voldoen aan de meest elementaire vereisten van veiligheid -conforme elektrische installatie- worden nog steeds, alle poeha van de minister ten spijt, geen strobreed in de weg gelegd, Morsum Magnificat levert hier tot op de dag van vandaag, weer het formeel bewijs.  

Meer volgt, we zijn de gazet niet, worden ook niet financieel ondersteund en we hebben ook geen politieke kleur.

Artikel: 11-20-7903
Geplaatst: 10:53 20/11/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 22 november 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.