Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7240406

Laatste artikelen
Bornem: De "Extremen in de maatschappij" versie 1, in de kijker-P1
Rillaar en de verloedering waarvoor het lokaal bestuur de ogen sluit-P2
Testelt: Morsum Magnificat legt problemen op huurmarkt verder bloot-Update1
MIVB verbetert in 2021 haar vervoersaanbod nog verder.
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Aalter: Wordt het n tegen Aalter?-Update1
27 oktober 2020
Nieuw staaltje van hoogmoed en onkunde van het beleid
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.285.800
Aalter 27 oktober 2020

Morsum Magnificat noteert in oktober 265.000 paginabezoekers. 

-- Update 1

Pieter De Crem intimideert Morsum Magnificat : Dit is dictatuur 

Aalter negeert de redactionele activiteiten van Morsum Magnificat :  publiceren in het kader van het algemeen belang - en de veiligheid van goederen en personen - zou niet kunnen! Dit is voor Morsum Magnificat nooit geziene dictatuur. Met haar brief van 23 oktober 2020 beweert Aalter dat het AREI zou opgeheven zijn! Morsum Magnificat zal zich in tegenstelling tot veel inwoners van Aalter niet laten intimideren en heeft met MM20101013 aan De Crem laten weten, nu te zullen overschakelen aan het individueel informeren van de burgers die bij problemen met het elektrische openbaar net, betrokken kunnen worden, helaas zal Morsum Magnificat haar actie van 18 jaar geleden in Aalter in het kader van de veiligheid van goederen en personen, moeten hervatten.

-- Einde update 1
11:33 28/10/2020

Op 26 september 2020 bracht Morsum Magnificat een artikel over het laagspanningsnet aan de Braamstraat in Aalter. De hoofdredacteur, een bewezen deskundige in de conformiteit van elektrische installaties die volgens journalist Bruno Leijnse/Trends "de Michel Vandenbos" van de elektriciens is, stuurde op 25 september 2020 een aangetekend schrijven MM20091007 met diverse bijlagen als bewijs, naar het gemeentebestuur van Aalter -het College Burgemeester en Schepenen-. Een maand later, meer bepaald op 23 oktober 2020, heeft Aalter met haar gekende hoogmoedige attitude neergekeken op de hoofdredacteur en op Morsum Magnificat die ze steevast negeren evenals het bestaan ervan. MORSE-Press Vof is niettemin een legaal Vlaams bedrijf dat in Aalter is gevestigd en aan de Provincie Oost-Vlaanderen en aan de FOD Financin belastingen betaalt, van discriminatie gesproken.

Verouderde wetgeving, verouderd of erger, voorbijgestreefd bestuur in Aalter?

Het feit is dat Aalter in haar brief van 23 oktober 2020 Morsum Magnificat verwijt naar verouderde wetgeving, doelend op artikel 155 van het AREI te verwijzen, getuigt opnieuw van de incompetentie van de auteurs van de brief van Aalter! Reeds in 2002 werden de DNB's door de FOD Economie gesommeerd om hun netten in conformiteit te brengen met het AREI, dat is 18 jaar vr het in voege gaan van het nieuwe AREI van 18 september 2019, Aalter is dus var achter en hopeloos stil blijven staan.  

Artikel 155 van het oude AREI " Mechanische weerstand van de steunen " is ondertussen vervangen door artikel 7.1.6.3. van het nieuwe AREI dat sinds 01 juni 2020 in voege is. Dat artikel is HEEL eenvoudig te begrijpen, maar zelfs eenvoudig te bevatten tekst is voor Aalter blijkbaar nog te moeilijk.

Nog een schot voor de boeg van het wanbeleid in Aalter!
Passage uit het AREI van 19 september 2019 betreffende de stabiliteit van de steunen, een betonpaal die scheef staat zoals de door Morsum Magnificat aangeklaagde palen, kan nooit voldoen aan dit artikel.   

Intimidatie.

Morsum Magnificat publiceert hier het antwoord van gemeente Aalter en wenst de welles / nietes spelletjes van Aalter niet achterbaks, maar publiek te voeren. De stabiliteit van de steunen in de Braamstraat en zoals recent aangetoond ook in de Malsemstraat, is duidelijk in vraag. Aalter beweert in haar brief dat het AREI is "opgeheven" en zou vervangen zijn. Het AREI bestaat al sinds maart 1981, bestaat nog steeds, maar in september 2019 is er een nieuwe versie opgemaakt, die sinds 1 juni 2020 in voege is. Als Aalter beweert dat het AREI is opgeheven dan begaat Aalter een grove fout en dat is niet het eerste bewijs van totaal ongepast hoogmoedig gedrag.  

Aalter is verantwoordelijk.

Via de intercommunale is Aalter eigenaar van het net, Aalter moet de DNB -distributienetbeheerder- haar werkmaatschappij -Fluvius- opdracht geven om het net in de wettelijke staat te onderhouden, maar dat mag niet gebeuren, wegens "te duur". Gemeenten, en dat is niet alleen Aalter, gebruiken de winst die hen van de verdeling en verkoop van elektriciteit wordt uitgekeerd, veel liever voor projecten waarmee zij hun politiek blazoen kunnen oppoetsen, ze nemen het volk permanent in het ootje. Aangezien de niet conforme toestand zich op het openbaar domein afspeelt, is ook de politie bevoegd. 

Meer volgt later, we zijn de gazet niet, we worden nergens financieel gesteund en we hebben evenmin een politieke kleur. 

Artikel: 10-20-7869
Geplaatst: 19:38 27/10/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 28 oktober 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.