Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6288331

Laatste artikelen
Morsum Magnificat in de clinch met het Aalter van De Crem.
Aalter: Wordt het één tegen Aalter?-Update1
Apotheker Haesbrouck waarschuwt voor nefaste gevolgen van gevaarlijke maskerade.
MIVB Annuleert vandaag de eerste spadesteek voor de nieuwe Metro 3
Aalter waar zelfs de verticaliteit erg veel afwijkt van het normale!
Europol ontmanteld illegale sigarettenfabriek in Nederland.
17 oktober 2020
Een van de grootste illegale sigarettenfabrieken is "uitgerookt". 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.191.900
Den Haag 17 oktober 2020

Morsum Magnificat naar 250.000 paginabezoekers in oktober 2020 !

De opsporingsdienst van de Nederlandse belastingdienst, FIOD -Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst- deed op 7 oktober een inval in een illegale tabaksfabriek in de West-Betuwe, ten zuiden van Utrecht.  

Op volle toeren.

Het gaat om een van de grootste ontdekte illegale sigarettenfabrieken in Nederland. Toen de politie het pand betrad draaide de fabriek op volle toeren en dertien verdachten werden aangehouden, voornamelijk Oost-Europese staatsburgers. Ook namen de onderzoekers 3,6 miljoen sigaretten en 32.000 kilo tabak in beslag, samen met verpakkingsmateriaal, sigarettenpapier, filters en lijm. Het vermeden belastingverlies voor de Nederlands schatkist wordt geschat op € 6 miljoen. Deze operatie, die werd ondersteund door Europol, is het resultaat van grensoverschrijdende samenwerking tussen de Nederlandse autoriteiten en de Oekraïense grenswacht.

Alles op één plaats.

Wat in deze zaak opvalt is dat alle materialen zich op één plaats bevonden terwijl over het algemeen, om de risico's te spreiden, gekozen wordt voor meerdere plaatsen, in dit geval echter vond de volledige productiecyclus plaats in één fabriek. De fabriek stond in een landelijk pakhuis waardoor de criminelen onopgemerkt konden blijven met hun illegale activiteiten. De Nederlandse autoriteiten schatten dat er een miljoen sigaretten per dag konden geproduceerd worden. Aangenomen wordt dat de productie bestemd was voor de zwarte markt in landen waar de verkoopprijs van sigaretten hoog is. Er wordt aangenomen dat de fabriek de afgelopen maanden 18 miljoen illegale sigaretten heeft geproduceerd die in het buitenland in beslag zijn genomen. 

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel 10-20-7857
Geplaatst: 17:28 17/10/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.