Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
8764050

Laatste artikelen
Regering verlengt enkele maatregelen tot einde september 2020.
Morsum Magnificat beklaagt zich via 1700 over Ombudsman Bart Weekers
Het "Volk" en de "Politiek" die ze kiezen en verdienen !
Morsum Magnificat: Activiteiten nog steeds op een laag pitje.
Morsum Magnificat stopt activiteiten vanuit Herzele.
Morsum Magnificat communiceert nog steeds in radiotelegrafie: demonstratie-update1
06 oktober 2020
ON4CW, ondanks antenneboycot door Aalter, nog steeds beperkt actief.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.257.200
Redactie 06 oktober 2020

-- Update 1
Aalterse Radioamateurs.

Zelfs bij de radioamateurs in Aalter is de democratie ver te zoeken, hun club is enkel en alleen toegankelijk voor leden, zo staat het op hun website te lezen, ook dat is ongezien maar typisch voor het beleid en bestuur in Aalter dat anderen gewoon uitsluit. Ook op de website van Aalter wordt die club aangekondigd, Aalter schrijft dat men gerust eens mag komen kijken, ON4CW was er in ieder geval niet welkom!  
Telegrafie.

In een filmpje op Youtube demonstreert 0N8GT, Geert T, een verbinding met een zeldzaam radioamateurstation in Malawi, maar de Aalterse radioamateur laat niet zien op welke wijze hij de telegrafie produceert. Hij toont zijn morsesleutel wijselijk niet? Bovendien maakt hij een fout bij het rapport dat hij geeft zijnde 5.5.9. voor het eerste cijfer 5 maakt hij één punt te veel, het cijfer 5 zijn ook 5 punten in Morse, hij geeft 6 puntjes ... een foutje in telegrafie is snel gemaakt. Bij zijn demonstratie maakt ON4CW ook een foutje maar verbetert dat onmiddellijk met de voor morsetelegrafie voorziene code. Geert, ON8GT, doet dat niet. Het lijkt er ook verdacht veel op dat er een morse decoder wordt gebruikt, maar dat kan ook, wegens een deel van een apparaatje dat gedeeltelijk in beeld is, een indruk zijn.

Laat ON8LT de rekennota's van de stabiliteit en de veiligheid tegen kanten maar eens tonen.

Stabiliteit.

De radioamateur heeft op internet allerlei foto's gepost van de plaatsing van zijn zelfdragende antennemast, dat had hij beter niet gedaan. Op die foto's is duidelijk te zien, dat zijn fundering onvoldoende is voor de sollicitaties die er op terecht kunnen komen. Aalter heeft een vergunning afgeleverd, maar er werden bij de aanvraag geen berekeningen gevoegd waaruit zou blijken dat één kubieke meter beton ruim onvoldoende is voor die mast en de topbelasting van de antennes -foto inzet-. De technische kunde van de bouwdienst van Aalter heeft zich ook hier weer bloot gegeven. Wellicht zal de mast niet omvallen, maar de wetten zijn er en die zijn hier niet toegepast. Waarom heeft die man overigens een roepteken beginnende met ON8 dat voor buitenlanders is voorzien?

-- Einde update 1
18:11 25/10/2020

Geen, zoals sommige radioamateurs, grote show, geen grote antennes, maar toch bij normale condities in staat om met eenvoudige installatie met de ganse wereld in de oudste, de goedkoopste en de eenvoudigste manier in telegrafie -mode A1A- te communiceren, hier de telegrafiedemonstratie. ON4CW bezit zelfs geen microfoon en kan toch via de morsesleutels communiceren. ON4CW was ook in 2001 in Cornwall aanwezig tijdens de vieringen van de eerste transatlantische verbinding tussen Europa -The Lizard- en New Foundland in 1901. 

Exclusief en uitstervend.

Radiotelegrafisten die zonder de hulp van een computer nog met de hand, morse kunnen plegen zijn exclusief en zoals ON4CW, een uitstervend ras, tegenwoordig is het ook mogelijk om met behulp van een computer en een keyboard morse te produceren, die computermorse wint het van de oude manuele up-down morsesleutel. ON4CW demonstreert in het Youtubefilmpje het plegen van de Morsecode met een up-down sleutel en met een elektronisch systeem waarbij, via elektronica, automatisch punten en strepen worden geproduceerd, tijdens de demonstratie wordt aan plus / minus 200 tekens per minuut geseind -methode PARIS-.   

Internationaal.

Morse wordt nog over de ganse wereld door een minderheid van de radioamateurs gebruikt, in België is het geschatte aantal die nog een morsesleutel kan hanteren, niet groter dan vijftig, op internationaal vlak staan we qua aantal nergens, de Russen zijn de koplopers, daar wordt Morse zelfs als een sport aanzien en vanaf jeugdige leeftijd aangeleerd. Er zijn over de ganse wereld een aantal radioamateurclubs die in de communicatie via Morsecode vooraanstaand zijn, onder andere de Duitsers met hun AGCW,  de Italianen die elk jaar de Marconi Memorial Contest -MMC- organiseren, de hoofdredacteur van Morsum Magnificat ON4CW, was samen met een handvol andere Belgen, één van de 824 wereldwijde deelnemers. Hier de 173 radioamateurs, deelnemers van de MMC waarmee ON4CW contacten in telegrafie een verbinding heeft gemaakt. 

Boycot.

Morsum Magnificat en ON4CW worden door Aalter en de verhuurder van het pand dat hij bewoont, die zelf als hobby een Flying Team heeft, geviseerd en er werd proces-verbaal opgesteld voor de onopvallende mobiele antenne die slechts 4,70m hoog is, het parket van Oost-Vlaanderen voert daarover reeds één jaar onderzoek! Morsum Magnificat is niet van plan om de antenne zómaar te verwijderen omdat deze volgens de redactie niet in strijd is met de VCRO. 

Meer volgt wellicht, we zijn de gazet niet, we worden ook nergens financieel gesteund en we hebben evenmin een politieke kleur. 

Artikel 10-20-7850
Geplaatst: 20:30 6/10/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 25 oktober 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.