Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6610893

Laatste artikelen
La santé en lutte organiseert bijeenkomst op 11 december in de Wetsstraat
Belfius online banking heeft met steeds grotere problemen te kampen
Coronamaatregelen via MB's zijn onwettig dixit Dr. in de Rechtsgeleerdheid Prof-Em-Luc Lamine.
Europol: Elektriciteitsafname leidt naar 5 illegale marihuanaplantages.
Belfius sleutelde weer achttien uur aan haar online service-Update2
Europol arresteert in zaken van migrantensmokkel.
01 oktober 2020
Migranten werden in kleine bootjes over Het Kanaal gebracht.  
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.052.800
Den Haag 30 september 2020

Wetshandhavers uit België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben, ondersteund door Europol en Eurojust een netwerk van criminelen ontmanteld die betrokken waren bij de smokkel van migranten in levensbedreigende omstandigheden door het Engelse Kanaal.   

12 arrestaties.

De actie duurde twee dagen, 28 en 29 september en wetshandhavers van de Belgische federale politie, British Immigration Enforcement, de Nederlandse Koninklijke Marechaussée  en de Franse grenspolitie werkten samen. Bij de actie en werden 12 verdachten aangehouden -zeven in Frankrijk, twee in Nederland en drie in het VK-. De totale inbeslagnames tijdens de twee actiedagen omvatten 12 voertuigen, 10 rubberboten en motoren, 158 reddingsvesten, een caravan, een boottrailer, sieraden, ongeveer € 48.000 aan contanten, documenten en mobiele apparaten. Dit onderzoek was gericht op een zich ontwikkelende trend van migrantensmokkel met kleine boten over het Engelse Kanaal.

Iraanse staatsburgers.

Deze georganiseerde misdaadgroep, bestaande uit voornamelijk Iraanse staatsburgers die in Frankrijk, Nederland en het VK wonen, smokkelde migranten met kleine bootjes van de noordkust van Frankrijk naar het VK. De verdachten hadden connecties in verschillende landen om hun criminele activiteiten te organiseren. Leden van de criminele groep kochten opblaasboten en motoren uit Duitsland en Nederland en vervoerden deze naar de vertrekpunten. Daar leerden ze de migranten hoe ze de boten moesten besturen, terwijl ze voor de overtochten gemiddeld 3000 euro per persoon in rekening brachten.

Overbelaste boten en ruw weer.

De verschillende elementen die tijdens de onderzoeken werden verzameld, bevestigden dat deze criminele organisatie de illegale oversteek van een groot aantal migranten zou hebben vergemakkelijkt. Dit vervoer gebeurde in overbelaste boten, en vaak in zeer moeilijke weersomstandigheden op een van de drukste commerciële scheepvaartroutes ter wereld, het bracht zowel het leven in gevaar van de migranten als de wetshandhavers die betrokken waren bij reddingsoperaties op zee. 

Ondersteuning. 

Om nationale autoriteiten te ondersteunen bij dit onderzoek met hoge prioriteit, heeft Eurojust in juni 2020 een gezamenlijk onderzoeksteam opgericht met België, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Europol. Eurojust faciliteerde verder de succesvolle samenwerking van de gerechtelijke autoriteiten van de betrokken landen.

Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel 10-20-7846
Geplaatst: 15:56 1/10/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.