Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
8287071

Laatste artikelen
Itinera is niet meer wat het vroeger was.
Lotenhulle: Agentschap Wegen en Verkeer moet beter toezicht houden op de N409-Update1
Stookolietanks die lekken: Politiek en lokale besturen falen in handhaving.
Verhuurders wegen en blijven kandidaat huurders wegen-MM-307-03
Europol: Vier Arrestaties bij inbeslagname van platform op het darkweb.
De vijanden van Morsum Magnificat moeiteloos opgebouwd : Dossier II-MM-300-2
01 oktober 2020
Voor het aankaarten van incompetentie, corruptie, machtsmisbruik en fraude krijg je geen prijs.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 6.079.600
Redactie 01 oktober 2020

MM_300_01_Vijanden_II_LS.pdf

Verslag van de FOD Economie over de kortsluitproeven 


- Update 3

Parketexpert Richard D.

Als de parketexpert geloofde wat Elektrabel beweerde, dan is Morsum Magnificat daar niet ingetrapt en heeft het proefondervindelijk aangetoond waarna de Expert zijn kar 180° tegen Electrabel keerde. Het legertje vijanden tegen de hoofdredacteur groeide meteen tot in de hoogste kringen aan, onder meer bij een professor van de VUB Daniël Lecocq.

Dit is een passage van de parketexpert na het incident, dat is heel vage informatie die Morsum Magnificat onder meer met haar proeven verduidelijkt heeft. De Expert heeft het technische aspect van dergelijke "trage zekeringen" niet aangesneden, een technisch item dat hier wel degelijk zeer belangrijk was. Bij een impedante kortsluiting smelten die zekeringen sowieso niet! Artikel 122 en 125.2 van het AREI was hier van toepassing

- Einde update 3
16:01 5/10/2020  

- Update 2 - Toelichting.

Er waren in totaal drie proefmomenten waarbij slechts op 19 november 2001 de aanwezigheid  van de FOD Economie -etc.- werd toegezegd. De film van de kortsluitproeven van 26 oktober 2001 werd, wat de proef met de 125 A met trage werking betreft, uitgevoerd met een meszekering van 125A type aM waarvan G. Vanbavinckhove in zijn verslag gewag maakt. In zijn "Commentaar" heeft de ingenieur het over die aM zekering, een uitleg die klopt. Maar bij de elektrocutie van Georges Wittevrongel zou volgens de Expert en Electrabel, zich een "trage" zekering in de hoogspanningscabine "Spermalie" bevonden hebben, wat een "trage zekering" inhield werd niet gezegd, een type aM is in zekere zin een traag werkende zekering voor kringen waar kortstondig -zoals grote motoren van bijvoorbeeld 50 pK- een grote stroomafname wordt gevraagd. Aangezien die zogenaamde zekering van 150 A het bij de elektrocutie van Georges Wittevrongel niet heeft begeven, was die zekering quasi zeker hoger! Electrabel is immers na de elektrocutie nog in de cabine geweest ..... ra, ra?


De meszekeringen van 125 A type aM die ook op de film te zien zijn.

- Einde update 2
10:36 5/10/2020


-Update 1

Electrabel stuurde haar kat.

Electrabel was voor de kortsluitproeven van Morsum Magnificat in november 2001 wel degelijk uitgenodigd, maar ze daagden niet op! Wie wel opdaagde was de FOD WASO – Arbeidsinspectie -, de FOD Economie -Algemene Directie Energie- die de met haar eigen berekeningen de praktijk aan de theorie toetste. Ook aanwezig was Professor branddeskundige Willy Geysen die zijn eigen voorstel had om een proef te doen. Ook ingenieur Defever in opdracht van de UGent was er, alleen Electrabel straalde in haar afwezigheid.

Als uw kot wegens kortsluiting afbrand denk dan hier aan:

Exclusief voor de "voyeurs" van Morsum Magnificat hier de film van de kortsluitproeven in oktober 2001

-- Einde update 1
20:47 2/10/2020

In dit artikel MM-300-01 legt deze redactie uit, hoe de hoofdredacteur als bewezen deskundige in de conformiteit van elektrische installaties heel snel in de ganse sector van de energie, ook de verdelers en de Algemene Directie Energie, berucht werd. Bij een brand met elektrische oorzaak in de woning van Georges Wittevrongel te Sijsele werd de 49-jarige Georges geëlektrocuteerd. Het parket van Brugge verdacht onterecht iemand van brandstichting. Pas toen Morsum Magnificat zich met de goedkeuring van de nabestaanden, met de technische kant van de zaak mocht inlaten, gingen de poppen aan het dansen. Er was helemaal geen sprake van brandstichting maar een probleem met de elektrische aftakking. De fout van Electrabel werd na 17 jaar processen, op 17 december 2009 door het Hof van Beroep te Gent in een vonnis gegoten ten nadele van Electrabel. 

Bewezen.

Als gevolg van die elektrocutie is Morsum Magnificat in 2001 een groot onderzoek gestart naar de staat van de openbare elektrische netten, dat gebeurde in 110 gemeenten en steden. Het resultaat was dat de Staatssecretaris voor Energie -Olivier Deleuze- tot hun grote ongenoegen,  de ambtenaren van de FOD Economie onder meer Jean-Claude Mignolet aan het werk heeft gezet. Ook de Algemene Directie Energie diende de vaststellingen van de hoofdredacteur te bevestigen. Niet Erik Verbeeck, maar de ambtenaren van de Algemene Directie Energie hadden die slechte staat moeten ontdekken.  Morsum Magnificat heeft zich toen in 2001 de woede van die ambtenaren op de hals gehaald. Gezien de lange arm van Electrabel die de politiek, via de intercommunales, hun kassa’s -etc- vulde breidde de reputatie van de hoofdredacteur van Morsum Magnificat zich binnen de intercommunales als een olievlek uit, dat is nu twintig jaar later nog niet geluwd. 

Vier keer als Expert. 

Aangezien de hoofdredacteur van Morsum Magnificat ook in de elektrocutie van Léo Roland door de nabestaanden officieel als Expert werd aangesteld, ook daar Electrabel voor de tweede keer ongelijk kreeg, kreeg Erik Verbeeck ook in juridische kringen een stempel, ook dat is ondertussen geëscaleerd, vele advocaten hebben ondertussen met de knowhow van de hoofdredacteur kennis kunnen maken, zelfs Jef Vermassen in de zaak van de onthoofding van Walter Dehondt waar Vermassen zich om een onduidelijke reden had teruggetrokken. Walter had dat niet verdiend. 

Meer volgt asap in MM-300-1 we zijn de gazet niet en we worden ook nergens finencieel gesteund we hebben ook geen politieke kleur. 

Artikel 10-20-7847
Geplaatst: 15:52 1/10/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 06 oktober 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.