Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7197180

Laatste artikelen
Testelt: Morsum Magnificat legt problemen op huurmarkt verder bloot-Update1
MIVB verbetert in 2021 haar vervoersaanbod nog verder.
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Moerbeke : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Aalter en de brandweeractie : slaapkamerdeur zeker sluiten-MM-299-05
19 september 2020
Gevaarlijk wanbeleid Aalter weigert brandweerinspectie in woning zonder slaapkamerdeur.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.995.700
Aalter 19 september 2020  


Wij verwijzen naar de brandweeractie die dezer dagen met de nodige show in de klassieke media mag opgevoerd, het gaat over de brandveiligheid en het bij het slapen gaan, in dat kader : " zeker de deur van de slaapkamer te sluiten". Maar wat als er aan de slaapkamer van een pand geen deur en zelfs geen vluchtweg is? Straf is dat het lokaal bestuur van het tsjevendorp Aalter, op aanvraag van de bewoners, weigert om een brandweerinspectie in zo'n pand uit te voeren. De brandweer van de zone Meetjesland zegt zelfs nog nooit zo'n inspectie te hebben uitgevoerd!

Slaapkamer met houten vloer, raampje van amper 50cm breed op een hoogte van 1,30 meter..... brandveiligheid en ontsnappingsroute in vraag.

Lokaal bestuur wel degelijk bevoegd.

Volgens de bijzondere wet van 08 augustus op de hervorming van de instellingen en mede artikel 5 van de Vlaamse Wooncode, zijn de lokale besturen wel degelijk bevoegd om de veiligheid in woningen na te gaan, inclusief een inspectie van de brandweer. Maar in Aalter weigert dat wanbeleid van de tsjeven halsstarrig die verantwoordelijkheid op te nemen. Op de koop toe houdt het ABB met op het moment van de klacht een waarnemende tsjeef als Gouverneur, diens politieke medestanders de hand boven het hoofd! Op de koop toe brengt Aalter dat item, uiteraard zonder veel toelichting, op de agenda van de gemeenteraad. De betrokkenen hebben dat item vermeld in een passage van een verzoekschrift bij de Raad van State. 

Meer volgt met alle details in MM-299-05, we zijn de gazet niet, worden niet gefinancierd en hebben ook geen enkele politieke binding/kleur.

Artikel 09-20-7834
Geplaatst: 19:01 19/09/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 20 september 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.