Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
8764966

Laatste artikelen
Regering verlengt enkele maatregelen tot einde september 2020.
Morsum Magnificat beklaagt zich via 1700 over Ombudsman Bart Weekers
Het "Volk" en de "Politiek" die ze kiezen en verdienen !
Morsum Magnificat: Activiteiten nog steeds op een laag pitje.
Morsum Magnificat stopt activiteiten vanuit Herzele.
Journalist Alexander Penasse spant rechtszaak in tegen de Belgische Staat.
16 september 2020
Ook beroepsjournalisten moeten duidelijk in het "Corona" gareel lopen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.986.500
Brussel 16 september 2020

Beroepsjournalist Alexander Penasse:

Vrij vertaald : De persvakbonden zijn handlangers van de macht en wekken de indruk dat ze de persvrijheid verdedigen, terwijl ze alleen de vrijheid van hun pers, die van de macht, verdedigen. 
Originele tekst : Les syndicats de la presse sont des suppôts du pouvoir, donnant l'impression qu'ils défendent la liberté de la presse, alors qu'ils ne défendent que la liberté de leur presse, celle du pouvoir. 

Morsum Magnificat weet als geen ander dat de vrijheid van meningsuiting in België een ijdele uitdrukking is, hoe dichter een journalist bij de waarheid komt, hoe meer die vrijheid van mening gefnuikt wordt. De klassieke pers is, wegens hand- en spandiensten, de drager van het systeem. Omdat Morsum Magnificat overtuigd is dat journalisten niet door Binnenlandse Zaken erkend moeten worden, weigert de hoofdredacteur die erkenning en wil dan ook niet aansluiten bij de beroepsvereniging VVJ/AJBB die met belastinggeld gesubsidieerd wordt. Morsum Magnificat moet dus roeien met de riemen die ze heeft, maar kan dan ook zeggen honderd procent onafhankelijk te zijn.

Beroepsjournalist gefnuikt.

Omdat Alexander Penasse tijdens de persconferentie van 14 april 2020 dermate prangende vragen aan eerste minister Wilmès stelde, wordt de beroepsjournalist sindsdien in de "Bunker" geweerd. Zijn beroepsvereniging VVJ/AJBB laat hem in de steek. Penasse spant nu een geding in tegen de Belgische Staat.

Alexander Penasse aan Morsum Magnificat: Ik dien een klacht in tegen de staat, wegens het belemmeren van de persvrijheid. De procedure volgt zijn beloop, natuurlijk vertraagd ...

Kairos.

De journalist werkt voor Kairos die over deze affaire een uitgebreid artikel bracht, u vindt hier de link, Google Translate vertaalt voor u van het Frans naar het Nederlands.  : 
Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund en we hebben ook geen politieke kleur. 

Artikel 09-20-7828
Geplaatst: 13:53 16/09/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 16 september 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.