Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
8286588

Laatste artikelen
Itinera is niet meer wat het vroeger was.
Lotenhulle: Agentschap Wegen en Verkeer moet beter toezicht houden op de N409-Update1
Stookolietanks die lekken: Politiek en lokale besturen falen in handhaving.
Verhuurders wegen en blijven kandidaat huurders wegen-MM-307-03
Europol: Vier Arrestaties bij inbeslagname van platform op het darkweb.
Links en ultra-links op de barricade, verlichtingspalen en standbeeld in Brussel-MM-299-03
14 september 2020
Veiligheid daar -s-preekt men veel over maar hier stond de politie er bij en keek er naar.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.982.200
Brussel 14 september 2020


-Update 1

Klachten over optreden politie.

Vandaag viel een nieuw persbericht in het Frans bij deze redactie binnen, een groot deel handelde over klachten wegens hardhandig optreden van de politie, we vertalen het  :

Deelnemers werden door de politie onderdrukt, opgepakt en gearresteerd, sommige betogers werden tot bloedens met de matrak bewerkt. De politie heeft ook de vrijheid genomen om van bepaalde zorgverleners te eisen dat ze hun borstvoedingsjassen uitdoen om hen straffeloos te kunnen arresteren. Het beeld van een politieagent die een verzorger arresteert, zou natuurlijk slecht in de pers worden gebracht. De politie werkte onze betoging tegen, provoceerde de deelnemers en verraadde de onderhandelde overeenkomst. 

Belastinggeld verspillen.

Door publiek geld te investeren in zo'n politieapparaat zoals waterkanon en meer dan 200 politieagenten en dit op zondag gemobiliseerd, heeft ons beleid de keuze gemaakt: die van repressie in plaats van die van gezondheid. We geven onze volledige steun aan degenen die door de politie zijn aangevallen en gearresteerd. We willen er op wijzen dat het demonstratieverbod een aanval is op de vrijheid van meningsuiting.

NVDR.
Zoals reeds geschreven was de politie uitgerust met beenholsters, reeds rond 1 uur in de buurt van de Grote Markt aanwezig, ze hielden iedereen in de gaten, een confrontatie was duidelijk al ingepland.

- Einde update 1
16:42 14/09/2020

Het was gisteren, zondag 13 september, uitstekend weer om in deze coronacircustijden te wandelen, maar overwegend Franstalige linkse en ultra-linkse bewegingen hadden vlakbij het Centraal station aan de Kunstberg, een betoging op het getouw gezet, ook de Communistische Partij van BelgiŽ had zich bij de demonstranten gevoegd. Al rond de middag was de politie in de buurt en tot aan de Grote Markt opvallend aanwezig. Het eindigde met relletjes, maar toen was Morsum Magnificat al weg, we zijn de gazet niet. Morsum Magnificat heeft, zoals altijd en overal, op de veiligheid gelet en die werd hier onder de ogen van de politie flagrant met de voeten getreden.

Hoe deze Pipo op het voetstuk van het standbeeld van Leopold II is geraakt, weten we niet, wel hoe hij zich via een touw naar beneden liet zakken, veiligheid : 0,00

Meer met foto's volgt, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund 

Artikel 09-20-7824
Geplaatst: 9:52 14/09/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever

Laatste update ( 14 september 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.