Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6610665

Laatste artikelen
La santé en lutte organiseert bijeenkomst op 11 december in de Wetsstraat
Belfius online banking heeft met steeds grotere problemen te kampen
Coronamaatregelen via MB's zijn onwettig dixit Dr. in de Rechtsgeleerdheid Prof-Em-Luc Lamine.
Europol: Elektriciteitsafname leidt naar 5 illegale marihuanaplantages.
Belfius sleutelde weer achttien uur aan haar online service-Update2
Links en ultra-links op de barricade, verlichtingspalen en standbeeld in Brussel-MM-299-03
14 september 2020
Veiligheid daar -s-preekt men veel over maar hier stond de politie er bij en keek er naar.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.982.200
Brussel 14 september 2020


-Update 1

Klachten over optreden politie.

Vandaag viel een nieuw persbericht in het Frans bij deze redactie binnen, een groot deel handelde over klachten wegens hardhandig optreden van de politie, we vertalen het  :

Deelnemers werden door de politie onderdrukt, opgepakt en gearresteerd, sommige betogers werden tot bloedens met de matrak bewerkt. De politie heeft ook de vrijheid genomen om van bepaalde zorgverleners te eisen dat ze hun borstvoedingsjassen uitdoen om hen straffeloos te kunnen arresteren. Het beeld van een politieagent die een verzorger arresteert, zou natuurlijk slecht in de pers worden gebracht. De politie werkte onze betoging tegen, provoceerde de deelnemers en verraadde de onderhandelde overeenkomst. 

Belastinggeld verspillen.

Door publiek geld te investeren in zo'n politieapparaat zoals waterkanon en meer dan 200 politieagenten en dit op zondag gemobiliseerd, heeft ons beleid de keuze gemaakt: die van repressie in plaats van die van gezondheid. We geven onze volledige steun aan degenen die door de politie zijn aangevallen en gearresteerd. We willen er op wijzen dat het demonstratieverbod een aanval is op de vrijheid van meningsuiting.

NVDR.
Zoals reeds geschreven was de politie uitgerust met beenholsters, reeds rond 1 uur in de buurt van de Grote Markt aanwezig, ze hielden iedereen in de gaten, een confrontatie was duidelijk al ingepland.

- Einde update 1
16:42 14/09/2020

Het was gisteren, zondag 13 september, uitstekend weer om in deze coronacircustijden te wandelen, maar overwegend Franstalige linkse en ultra-linkse bewegingen hadden vlakbij het Centraal station aan de Kunstberg, een betoging op het getouw gezet, ook de Communistische Partij van België had zich bij de demonstranten gevoegd. Al rond de middag was de politie in de buurt en tot aan de Grote Markt opvallend aanwezig. Het eindigde met relletjes, maar toen was Morsum Magnificat al weg, we zijn de gazet niet. Morsum Magnificat heeft, zoals altijd en overal, op de veiligheid gelet en die werd hier onder de ogen van de politie flagrant met de voeten getreden.

Hoe deze Pipo op het voetstuk van het standbeeld van Leopold II is geraakt, weten we niet, wel hoe hij zich via een touw naar beneden liet zakken, veiligheid : 0,00

Meer met foto's volgt, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund 

Artikel 09-20-7824
Geplaatst: 9:52 14/09/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever

Laatste update ( 14 september 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.