Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6038141
Laatste artikelen
Wereldnieuws in Vlaanderen: Liesbeth Homans test niet positief.
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-MM-299-09
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: MM-299-08
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Huurprijzen: Ook in Nederland stelt men een stijging vast.
07 september 2020
Lokale besturen waren altijd in gebreke en zijn dat nog steeds.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.967.800
Redactie 07 september 2020

Alhoewel het hier ook om de klassieke Nederlandse pers gaat, moeten we een keuze maken over de aard van de onderwerpen, de Volkskrant brengt vandaag een artikel over de stijging van de huurprijzen in Nederland, die zou vergeleken met juni 2019 zo'n 2,9 procent bedragen. Die stijging zou haar oorzaak vinden bij de inflatie. Opvallend is dat die stijging zichtbaar was bij particuliere verhuurders van sociale woningbouw, terwijl de stijgingen in de vrije sector minder uitgesproken waren, het zijn in Nederland dus ook de kleinsten die de grootste klappen krijgen. De klassieke truc van eigenaars in Nederland is dezelfde dan in België, meer huur bij het wisselen van huurders, volgens De Volkskrant is er een gemiddelde stijging van 9,5 procent bij wisseling van huurders!

Huurders voetveeg van verhuurders en vastgoedmakelaars.

Na meer dan vijf jaar onderzoek, de informatie van derden en eigen ervaring, is deze redactie formeel "de huurders zijn en worden steeds meer de voetveeg van verhuurders en vastgoedmakelaars", twintig tot dertig kandidaten voor één woning is geen uitzondering en dat is door het coronacircus nog toegenomen, huurders willen weg uit de appartementen in steden en willen plotseling allemaal een woning op "den buiten" huren, de vastgoedmakelaars doen ondertussen gouden zaken. De makelaars gebruiken kandidaat huurders ook als voetveeg, wie interesse heeft om te huren dient alvast een kopie van de EID te geven, een volstrekt onwettige eis! Kandidaat huurders die daar weigerachtig tegenover staan, hebben dan ook meteen hun huurkans verkeken. De vastgoedmakelaars overhandigen de verzamelde informatie van de potentiële huurders aan de verhuurder die op die manier allerlei informatie heeft waarop deze geen recht heeft over kandidaat huurders aan wie niet wordt verhuurd. Door de informatie van de kandidaat huurder zomaar door te spelen aan de verhuurder, overtreden makelaars de wetgeving over de bescherming van de gegevens -AVG-, enzovoort.  

Politici honderd procent de schuldigen.

In onze contreien is de toestand schrijnend, verhuurders krijgen weinig of geen weerstand van de lokale besturen die bevoegdheid hebben en verantwoordelijkheid dragen. Een burgemeester -lees witte boorden crimineel- is volgens artikel 135.1 van de nieuwe gemeentewet wettelijk verplicht om toe te zien op de naleving van onder meer artikel 5 van de Vlaamse Wooncode. Een conformiteitsattest is feitelijk verplicht, maar dat invoeren is voor burgemeesters in het kader van hun populariteit, niet gunstig waardoor in vele gemeenten, zoals in de gemeente Zottegem van minister Diependaele, er nog geen verplicht conformiteitsattest werd ingevoerd, een schande voor een minister van Wonen die, net als diens NV-A voorganger Liesbeth Homans, de verhuurders de hand boven het hoofd houdt.   

Huurdersbonden.

De huurdersbonden die geacht worden de huurders te verdedigen, worden via hun verenigingen over gans Vlaanderen met 1 miljoen euro door de minister van Wonen financieel ondersteund en wat zegt het spreekwoord: "Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt", juist, zo is dat met de huurdersbonden ook en Morsum Magnificat kan het weten, de huurdersbond weigert aan haar lid, hoofdredacteur van Morsum Magnificat, advies te geven wegens artikels in Morsum Magnificat waarin hun subsidies werden blootgelegd!  

Meer volgt misschien, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand gefinancierd.

Artikel 09-20-7813
Geplaatst: 12:12 7/09/2020

Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 07 september 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.