Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6689285

Laatste artikelen
Europol: 422 arrestaties in het kader van witwassen van geld.
Raad van State : Dossier tegen Vlaams Gewest en minister Diependaele vordert-P1
Europol: Afvalcriminaliteit in de verwijdering van sanitair afval.
Morsum Magnificat noteert in november meer dan driehonderdduizend paginabezoekers.
Morsum Magnificat: Nieuws nu op laag pitje wegens "Memorie van wederantwoord" Raad van State.
NMBS: Ondanks hoog verlies geen controle van vervoersbewijzen en erger.
30 augustus 2020
Vijf reizigers mochten vanaf Gent Sint-Pieters tot Hansbeke gratis sporen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.948.600
Gent 29 augustus 2020.

Deze redactie was er deze namiddag getuige van dat vijf relatief jonge dames, waarvan sommige met een kind, in Gent Sint-Pieters op de trein richting Knokke stapten. Aangezien ze Franssprekend waren werd het ook meteen luidruchtig. Eenmaal vertrokken werd de treinbegeleider door het vijftal in het Frans gezegd dat ze geen ticket hadden en ze vroegen of ze een ticket konden kopen. De treinbegeleider, een man van zo'n dertig jaar, antwoordde, ook ik het Frans, dat dat kon mits een toeslag van 7 euro per persoon, dat is immers de regel van de NBMS en is ook overal met stickers in de treinstellen is aangeplakt.

Voor één keer.

Na het antwoord van de treinbegeleider kakelde het gezelschap onder mekaar in een voor ons onverstaanbare taal, hoe dan ook reageerde de treinbegeleider dat hij het voor één keer "zo" zou laten, volgens onze ervaring bij zo'n overtreding was de begeleider opmerkelijk soepel. Morsum Magnificat stelde aan de begeleider de vraag: "mocht ik het nu zijn geweest die geen vervoersbewijs had, zou u het dan ook "zo" laten? Dat viel bij de man niet in goede aarde, minstens twee dames van het gezelschap reageerde eveneens meteen, plotseling spraken ze wel Nederlands, terwijl ze enkele minuten voordien aan de conducteur in het Frans de vraag stelden om een ticket te kopen. De treinbegeleider legde uit dat hij van zijn baas geen ticketcontroles diende uit te voeren, maar hier kon / diende er geen controle worden uitgevoerd, de reizigers hadden geen vervoersbewijs! Wij stellen sinds het coronacircus vast dat er bij het naar Brussel sporen, nog geen enkele keer een controle van de vervoersbewijzen was. De NMBS op zijn best!?


Het gezelschap mocht gratis van Gent naar Hansbeke sporen. 

Omgekeerde discriminatie.

De NMBS jankt in de klassieke pers dat ze wegens het coronacircus elke maand verlies boeken, er zijn bovendien genoeg gevallen bekend waar heibel ontstond omdat reizigers 7 euro supplement dienden op te hoesten omdat ze op de trein een ticket wilden / moesten aankopen. Hier gaat het om vijf relatief jonge dames van vreemde origine die Frans spreken, die geen 7 euro -maal 5- boete en zelfs geen vervoersbewijs hebben moeten aankopen om van Gent naar Hansbeke te sporen.   

Meer niet we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand gefinancierd.

Artikel 08-20-7800
Geplaatst: 10:15 30/08/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 30 augustus 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.