Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7142695

Laatste artikelen
Moerbeke antennemast verwijderd : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Tom Van Grieken is een grote wolf in schapenvacht die je niet mag geloven.
MIVB herneemt volledig aanbod vanaf 31 augustus.
25 augustus 2020
Speciaal ingesteld net wegens lockdown wordt afgebouwd.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.936.800
Brussel 25 augustus 2020.

Vanaf 31 augustus herneemt de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB haar complete aanbod.  Reizig(st)ers kunnen opnieuw genieten van het volledige MIVB-aanbod -frequenties, dienstregelingen-. Na de aanpassingen door de coronacrisis en daarna de schoolvakantie, herneemt de MIVB 100% vanaf het begin van het nieuwe schooljaar.

Zomerritme.

Zoals velen paste de MIVB haar aanbod aan, aan de coronacrisis. Er werd een speciaal net ingesteld tijdens de lockdown voor trajecten naar de essentiële activiteiten -winkels, ziekenhuizen,…-. Afhankelijk van de verschillende fases van de afbouwmaatregelen -heropening van alle winkels, scholen,…- werden de frequenties opnieuw versterkt tot aan de periode van de schoolvakantie, tijdens dewelke het Brusselse openbaarvervoersnet leefde op een zomerritme. Nu er een nieuw schooljaar voor de deur staat en zowel de lagere als de middelbare scholen de deuren openzwaaien, ruimt de zomerdienstregeling opnieuw plaats voor de gele dienstregeling. 

Enkele wijzigingen.

Net zoals ieder jaar gaat dit eveneens gepaard met enkele wijzigingen aan een aantal lijnen, zoals verbetering van de frequenties op zondagnamiddag op de lijnen 34 en 60, bijkomende vertrekken 's-morgens op weekdagen op de lijnen 47, 56 en 88, trajectwijziging van de lijnen 13, 88 en 98, omlegging van lijn 51 en de lancering van een tijdelijke lijn.

Noctis.

Als gevolg van de coronacrisis en de beperkende maatregelen die de overheid nam voor de horeca en de culturele sector werd ook de Noctisdienst onderbroken maar vanaf 31 augustus herneemt ook het nachtbussennetwerk. De dienstregeling van de Noctisdienst wordt evenwel beperkt met een laatste vertrek vanuit het stadscentrum tussen 1 uur en 1.30 uur -ten opzichte van 3 uur 's-morgens voor de crisis-. Ook lijn 71, die normaal later rijdt op donderdagavond, wordt maar uitgebaat tot 1 à 1.30 uur. Deze aanpassingen zijn het gevolg van de huidige beperkingen die nog worden opgelegd aan de horeca en de culturele sector.

Meer comfort en plaats.

De rittenaantallen van het openbaar vervoer nemen vanaf 31 augustus weer toe, ook al blijven ze minder hoog dan voor de crisis. Deze zomer tekende de MIVB 65% van de rittenaantallen op in vergelijking met vorige zomer. De lagere en middelbare scholen hernemen volledig, maar de overheid beveelt nog thuiswerk aan. De MIVB verwacht daarom nog niet dat de rittenaantallen meteen op hetzelfde niveau zullen komen als voor de aanvang van de crisis. Door reizigers een normaal aanbod aan te bieden, verzekert de MIVB hen meer comfort en plaats in haar bussen, trams en metro’s. Een recente studie uitgevoerd bij de reizigers tijdens de zomer toont aan dat hun tevredenheid hoger ligt dan voor de crisis. De reizigers halen vooral de toegenomen netheid aan en meer plaats in de voertuigen.

MIVB-app.

De MIVB vraagt haar reizigers de mobiele app te raadplegen om informatie te krijgen over de dienstregelingen en eventuele hinder, en zo hun rit beter te kunnen plannen. Een nieuwe dienst is eveneens beschikbaar op de website van de MIVB. Die geeft een idee van de verwachte drukte op een lijn of aan een halte. Deze dienst stelt de reizigers in staat om, op basis van de gegevens van de week ervoor en de seizoensgegevens, de drukte in te schatten hun reis, indien mogelijk, naargelang te plannen. Vanaf midden september zal er informatie beschikbaar zijn over de rittenaantallen op de lijnen en in de stations via de mobiele app van de MIVB.

Bron: MIVB
Bewerking: jvds

Artikel 08-20-7792
Geplaatst: 22:50 25/08/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.