Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7141966

Laatste artikelen
Moerbeke antennemast verwijderd : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Tom Van Grieken is een grote wolf in schapenvacht die je niet mag geloven.
Aalters OCMW komt wegens corona circus niet op huis- maar op "deur" bezoek!
20 augustus 2020
OCMW komt mogelijke problemen door uithuiszetting aan de voordeur bespreken! 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.927.800
Aalter 20 augustus 2020.

Wegens artikel 46 2 van de Woninghuurwet die op 01 januari 2019 in voege is gegaan -inzet- , moet een Vrederechter die een verzoek tot uithuis zetting ontvangt, het OCMW van de plaats waar de gedaagden wonen, in dit geval Aalter, daarvan op de hoogte brengen. Het OCMW van Aalter nam voor n gedaagde haar taak waar, maar de tweede gedaagde is Aalter vergeten. Daarop stelt die tweede gedaagde, de auteur van dit artikel een vraag aan het vredegerecht van Deinze, waarop het OCMW van Aalter opnieuw in haar pen diende te kruipen en beide gedaagden te informeren van hun taak.


Dit is de wet in voege vanaf 01 januari 2019

Afspraken niet nakomen.

Ondertussen kropen de gedaagden richting OCMW van Aalter ook in de pen, zij hebben per slot van rekening niets aan het OCMW gevraagd en zien die interventie meer als denigrerend, een uithuis zetting is immers een schending van de mensenrechten. Het OCMW van Aalter heeft immers maar n noodwoning en die is maar pas en voor een onbepaalde tijd bezet. Een sociaal -?- werker van Het OCMW stelde zelf voor om op dinsdag 18 augustus in de namiddag op huisbezoek te komen, een afspraak die werd afgezegd en verplaatst naar donderdag 20 augustus in de namiddag.   

Huisbezoek wordt deurbezoek.

Dondervoormiddag 20 augustus telefoneert een andere sociaal-?- medewerker van dat OCMW dat hij zijn collega C.P. vervangt en het geen huisbezoek maar een deurbezoek zal worden, dat zou volgens Bram C. een maatregel zijn die door Aalter is genomen. Het komt er op neer dat een OCMW aan de voordeur, gelegen langs de drukke Steenweg op Deinze, over de gevolgen van een mogelijke uithuis zetting komt spreken! De gedaagden zien dat, zeker omdat zij ook geen vragende partij waren,  uiteraard niet zitten.

Over de onderlijnde passages brengen we een afzonderlijk artikel.

Spijkers op laag water?

Aangezien in deze huurzaak de rangen zich sluiten en het bestuur van Aalter, de politie, het Agentschap Binnenlands Bestuur, zelfs het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde, de kant van de verhuurder kiezen, is het niet te verwonderen dat ook het OCMW haar broodheren volgt, hier een bewuste strategie voert en een middel zoekt om de gedaagden met de vinger te kunnen wijzen, hulp te weigeren. De voor de uithuis zetting gedaagden hebben op 18 augustus 2020 nog vr de aankondiging van het deurbezoek, mede een drie bladzijden tellende brief, via e-mail een aantal verduidelijkingen en vragen aan het OCMW van Aalter gestuurd waarop ze -nog- niet reageerden. Bij het maken van de afspraken door C.P. werd er niet over een deurbezoek maar wel degelijk over een plaatsbezoek gesproken, het is pas op de dag van de afspraak -20 augustus- dat het een "deurbezoek" werd.

Dit heeft een maatschappelijk belang.

Voor alle duidelijkheid; deze redactie is betrokken partij en gezien het "journalistiek cordon" dat door de klassieke pers rond de hoofdredacteur wordt gelegd, blijft het publiek en vooral de sociale klasse, die nood heeft aan dergelijke materie, verstoken van informatie. Het is een schande, denigrerend en een OCMW onwaardig om aan de voordeur dergelijke gesprekken te willen voeren. In Aalter gebeurt dat! 

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund.

Artikel 08-20-7785
Geplaatst: 20:15 20/08/2020

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

Laatste update ( 21 augustus 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.