Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6617916

Laatste artikelen
Morsum Magnificat: Nieuws nu op laag pitje wegens "Memorie van wederantwoord" Raad van State.
Aalter: Laagspanningsnet is zwaar ziek wegens decennialang wanbeleid.
La santé en lutte organiseert bijeenkomst op 11 december in de Wetsstraat
Belfius online banking heeft met steeds grotere problemen te kampen
Coronamaatregelen via MB's zijn onwettig dixit Dr. in de Rechtsgeleerdheid Prof-Em-Luc Lamine.
Europol: Miljoenen euro's aan crimineel geld in beslag genomen in Spanje.
15 augustus 2020
Verdachten gearresteerd bij hardhandig optreden van Spaanse Guardia Civil.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.917.500
Den Haag 15 augustus 2020.

Tijdens een hardhandig optreden tegen een internationaal netwerk van marihuanahandel dat opereert vanuit de Spaanse provincie Granada, werd meer dan 8 miljoen euro aan crimineel vermogen in beslag genomen en werden 75 verdachten gearresteerd.

Vangelis.

Deze operatie, met de codenaam 'Vangelis', werd geleid door de Spaanse Guardia Civil die nauw samenwerkte met de Poolse politie voor onderzoek en met Europol. Er werden tijdens de actie 24 huiszoekingen uitgevoerd door de Spaanse onderzoekers waarbij 2690 cannabisplanten met een straatwaarde van meer dan € 3 miljoen, in beslag werden genomen. In totaal werden ook 36 eigendommen, 50 voertuigen met een waarde van meer dan € 8 miljoen, en bijna € 200.000 aan contanten in beslag genomen. Nog eens € 370.000 is geblokkeerd op de bankrekeningen van de criminelen.

Hardhandig optreden.

Dit hardhandige optreden is het hoogtepunt van een onderzoek dat in november 2017 begon nadat de criminele organisatie op de radar kwam van de Spaanse wetshandhaving voor het produceren en distribueren van grote hoeveelheden marihuana die bestemd was voor de Europese markt. Er werden 69 Spaanse en 6 Poolse staatsburgers voor de rechter gedaagd op beschuldiging van drugshandel en het witwassen van geld.

Polen.

Het criminele netwerk werd geleid vanuit Polen en was hiërarchisch gestructureerd met de meeste leden in Granada en Spanje, elk met een specifieke rol: er was een netwerk van telers die de organisatie van marihuana voorzag, dan was er een netwerk van leden die de geoogste marihuana voor verdere verzending, een specifieke tak die zich toelegt op de verpakking en opslag van de drugs, en nog een andere tak was verantwoordelijk voor het transport en de verdere distributie op de Europese markt.

Kwaliteitscontrole.

De marihuana moest een kwaliteitscontrole doorstaan ​​voordat hij op vrachtwagens werd geladen voor verdere internationale distributie, een taak die werd uitgevoerd door een van de leiders van de criminele organisatie.

Financieel onderzoek.

De genadeslag werd gegeven in de vorm van een financieel onderzoek waarbij de Spaanse Guardia Civil en het Europees Centrum voor financiële en economische criminaliteit van Europol nauw samenwerkten om voldoende bewijsmateriaal te verzamelen om deze criminele organisatie in verband te brengen met witwasdelicten. Als gevolg hiervan werd voor meer dan 8 miljoen euro aan criminele vermogensbestanddelen in beslag genomen en 370 000 euro bevroren op bankrekeningen van de criminelen. 
 
Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel 08-20-7777
Geplaatst: 21:13 15/08/2020

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.