Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6617856

Laatste artikelen
Morsum Magnificat: Nieuws nu op laag pitje wegens "Memorie van wederantwoord" Raad van State.
Aalter: Laagspanningsnet is zwaar ziek wegens decennialang wanbeleid.
La santé en lutte organiseert bijeenkomst op 11 december in de Wetsstraat
Belfius online banking heeft met steeds grotere problemen te kampen
Coronamaatregelen via MB's zijn onwettig dixit Dr. in de Rechtsgeleerdheid Prof-Em-Luc Lamine.
Gegevensbeschermingsautoriteit stuurt klacht tegen vastgoedmakelaar naar Geschillenkamer.
13 augustus 2020
Vastgoedmakelaar DV speelde gegevens van kandidaat huurders door aan brandverzekeraar.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.914.000
Brussel 13 augustus 2020.

In 2009 onder "direct marketing en bescherming van de persoonsgegevens" publiceerde de toenmalige CBPL -privacy commissie-, nu GBA  haar aanbeveling 04/2009. Die aanbeveling handelde over het gebruik van privégegevens voor commerciële doeleinden wat zonder toelating van de betrokkene niet toegelaten is. Later met aanbeveling 03/2011, publiceerde de CBPL over het nemen van een kopie van de identiteitskaart en het lezen ervan. Vastgoedmakelaars mogen van kandidaat huurders geen kopie van de identiteitskaart vragen, bij het opmaken van het huurcontract is het wel verplicht het Rijksregisternummer te noteren. Het opvragen van identiteitskaarten valt onder meer onder de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijk personen.

Direct marketing.

Vastgoedmakelaar DV uit Evergem misbruikt bij het afsluiten van huurcontracten zijn positie door kandidaat huurders de verplichting op te leggen om de huurwaarborg af te sluiten bij Korfine, daarbuiten blijkt dat vastgoedkantoor ook nog een agentuur te hebben van Assurapp en via die weg wil vastgoed DV kandidaat huurders ook nog via Assurap een brandverzekering laten afsluiten. Maar alerte kandidaat huurders trapten er niet in. Later zou Marc DV daarover aan die huurders vertellen dat, indien hij het huurcontract had moeten afsluiten en de huurders zouden geweigerd hebben de huurwaarborg bij Korfine te plaatsen, de huur niet zou doorgegaan zijn -bewijs daarvan in bezit bij deze redactie-. Hoe dan ook heeft vastgoedmakelaar DV de regels van de privacy van huurders waarmee ze een contract hebben afgesloten, flagrant met de voeten getreden.

Gegevensbeschermingsautoriteit -GBA- 

De privacy commissie zit wat gecompliceerd in elkaar, tegenwoordig noemen ze de GBA en zij verwerken de persoonsgegevens voor hun taken waarmee ze door de wetgeving is belast, onder meer voor het opmaken van anonieme statistieken, zelfs om de eigen werking te evalueren. Zij kunnen, indien dat nodig is, persoonsgegevens meedelen aan andere organisaties of zelfs een persoon! Maar iedereen heeft het recht van inzage, op verbetering en op verwijdering van deze gegevens. Zo is er een controleorgaan op de politionele informatie en persoonsgegevens in de politiedatabanken die over personen allerlei informatie verzameld hebben, burgers kunnen daarvan inzage vragen en gegevens doen wijzigen of verwijderen.

Geschillenkamer.

Na een klacht op 06 januari 2010 door huurders bij de GBA omdat vastgoedmakelaar DV hun gegevens aan Assurapp had doorgestuurd om een brandverzekering af te sluiten, heeft de GBA beslist om de zaak door te sturen naar de geschillenkamer. Daar zal over de zaak ten gronde worden beslist, klagers -de huurders- en makelaar DV mogen zich mede conclusies zoals dat in de rechtbank gaat, verdedigen, de aangeklaagde mag twee keer concluderen en zij die geklaagd hebben één keer. Als de geschillenkamer artikel 11 toepast kan de makelaar zijn erkenning verliezen. 
 
Meer volgt later, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand gefinancierd.

Artikel 08-20-7775
Geplaatst: 17:31 13/08/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 13 augustus 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.