Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6023326
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-MM-299-09
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: Deel I - P2
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Europol: Fraude met schijnhuwelijken om verblijfsvergunningen te krijgen.
12 augustus 2020
Verdachten gearresteerd van een netwerk dat schijnhuwelijken faciliteerde.    
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.912.000
Den Haag 12 augustus 2020.

In Spanje heeft de nationale politie 12 verdachte leden gearresteerd van een netwerk dat schijnhuwelijken organiseerde tussen Indiase en Pakistaanse migranten en Roemeense staatsburgers om illegale immigratie naar de Europese Unie mogelijk te maken.

Betrokkenheid bewezen.

Tientallen invallen werden uitgevoerd op meerdere woon- en bedrijfspanden, waarbij meer dan € 10.000 aan contanten in beslag werd genomen, samen met bewijs dat de aangeklaagde personen betrokken waren bij het faciliteren van illegale immigratie en documentfraude. De arrestaties vonden plaats in Barcelona -7-, Mataró -2-, Valencia -1-, Hospitalet de Llobregat -1- en in Sitges -1-.

20.000 euro per migrant.

Minstens 50 van dergelijke schijnhuwelijken werden door het criminele netwerk georkestreerd om de illegale immigranten een verblijfsvergunning te laten krijgen, waarbij ze € 20.000 per migrant in rekening brachten voor hun diensten. De winst uit deze criminele activiteit wordt geschat op € 1 miljoen.

Manier van werken.

De criminelen hadden 2 manieren van werken; ofwel benaderden zij migranten die al illegaal in de Europese Unie verbleven, ofwel regelden zij dat ze van buiten het Europese continent naar Spanje worden gesmokkeld. Vervolgens werd overgegaan tot het rekruteren van vrouwen, voornamelijk uit Roemenië, aan wie ze een aanzienlijke financiële compensatie werd geboden omdat ze zich voordeden als echtgenoten van deze niet-EU-burgers die hun verblijf in de Europese Unie wilden formaliseren.

Vrij verkeer Schengengebied.

De migranten die gebruik maakten van de dienst van het netwerk bleven, eenmaal ze een verblijfsvergunning hadden die vrij verkeer binnen het Schengengebied mogelijk maakte, ofwel in Spanje of ze verhuisden naar een ander EU-land. De vrouwen die bij deze nephuwelijken betrokken waren, keerden doorgaans onmiddellijk terug naar hun thuisland.

EMSC.

Tijdens deze actiedag heeft het Europees Centrum voor migrantensmokkel -EMSC- van Europol een van zijn functionarissen ingezet voor ondersteuning van de nationale onderzoekers ter plaatse, inclusief real-time gegevensuitwisseling en kruiscontroles met de databases van Europol.
 
Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel 08-20-7772
Geplaatst: 17:19 12/08/2020

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.