Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6023185
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-MM-299-09
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: Deel I - P2
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Europol: Arrestaties in Spanje en Frankrijk.
07 augustus 2020
Inbeslagname van 6 miljoen sigaretten. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.899.500
Den Haag 7 augustus 2020.

De Spaanse Guardia Civil en douanebeambten vielen op 22 juli binnen in de Spaanse stad Borjas Blancas in een illegale tabaksfabriek waar 9.000 sigaretten per uur werden geproduceerd. De illegale fabriek had de capaciteit om 14 arbeiders te huisvesten die in ploegendiensten zouden werken om de productie de klok rond te behouden. 

Litouwse en Poolse staatsburgers.

In verband met deze invallen werden 7 mensen gearresteerd waaronder de criminele leider in zijn privéwoning in de stad Mataró. Zijn handlanger werd in de stad La Junquera gearresteerd en 2 fabrieksarbeiders werden ter plaatse gearresteerd, allemaal Litouwse en Poolse staatsburgers. Eerdere werden bij acties tegen deze georganiseerde misdaadgroep ook 3 chauffeurs aangehouden. 

Bijna 1 miljoen sigaretten.

De operatie kreeg de codenaam Operatie KARUNA en werd, met de volledige steun van Europol, geleid door de Spaanse Guardia Civil en het belastingkantoor Agencia Tributaria, dit alles in samenwerking met de Litouwse criminele douane -Muitinės Kriminalinė Tarnyba-, de Poolse nationale politie -Policja- en de Franse douane -Direction générale des douanes et droits indirects-. Ter plaatse werden bijna een miljoen sigaretten die klaar waren om te worden verzonden, in beslag genomen, naast € 72.640 in contanten, vermoedelijk als gevolg van de verkoop van de sigaretten.

Transnationaal netwerk.

Deze actiedag is het hoogtepunt van een operatie die eind vorig jaar werd gestart nadat Europol met de Spaanse Guardia Civil informatie had gedeeld over een transnationaal netwerk van georganiseerde misdaad dat actief is in de regio Catalonië en illegaal grote hoeveelheden tabaksproducten produceert die vervolgens voornamelijk werden verkocht in Spanje en Frankrijk.

Sinds de start van de operatie is een aantal acties ondernomen gericht tegen de levering van tabaksproducten die illegaal door deze criminele groep zijn vervaardigd. De eerste hiervan, uitgevoerd door de Franse douane, resulteerde in de inbeslagname van bijna 5 miljoen sigaretten, vervoerd in een vrachtwagen die het Franse grondgebied binnenreed. De chauffeur, een Pools staatsburger, werd gearresteerd. Bij een soortgelijke actie op 19 juli werd een andere vrachtwagen die richting de Franse grens reed, aangehouden bij de Spaanse stad Canfranc en werden 864 000 sigaretten in beslag genomen. De twee Litouwse chauffeurs zijn gearresteerd.
 
Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel 08-20-7768
Geplaatst: 15:28 7/08/2020
Laatste update ( 07 augustus 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.