Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5915520
Laatste artikelen
Gegevensbeschermingsautoriteit stuurt klacht tegen vastgoedmakelaar naar Geschillenkamer.
Jef Vermassen laat zich ook betalen om de mensenrechten te helpen schenden.
Bliksem komt eraan en de schade kan wel degelijk beperkt worden.
Europol: Fraude met schijnhuwelijken om verblijfsvergunningen te krijgen.
Wonen Vlaanderen moet zich onthouden van uitspraken over conformiteit elektriciteit.
Europol: Autodieven van voertuigen zonder sleutel gearresteerd.
22 juli 2020
In Duitsland gestolen topmodellen werden gedemonteerd en verkocht voor onderdelen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.871.300
Den Haag 22 juli 2020.

Duitse en Poolse ordehandhavers ontmantelden op 16 juli 2020 een netwerk van dieven die het gemunt hadden op dure auto's die waren uitgerust met een Keyless-Go systeem.   

Auto-onderdelen.

Op de actiedag, 16 juli 2020, deed de Poolse Nationale Politie, gesteund door de Duitse autoriteiten uit Baden-Württemberg, invallen in verschillende appartementen en werd een voormalig landbouwbedrijf doorzocht waarvan wordt aangenomen dat voertuigen daar zijn gedemonteerd voor onderdelen. De invallen leidden tot de ontdekking van enkele duizenden auto-onderdelen met handmatig verwijderde identificatienummers. Duitse voertuigexperts konden echter verschillende auto-onderdelen identificeren, die waren gekoppeld aan 13 voertuigen gestolen in Duitsland en Polen. Tijdens de actiedag zijn ook drugs, munitie en elektronische apparatuur in beslag genomen.

Sleutel loos slot.

Het Poolse criminele netwerk was goed georganiseerd en stal waardevolle auto's die waren uitgerust met KEYLESS GO-systemen. De verdachten konden het sleutel loze slot en het motorstartsysteem overbruggen met technische apparatuur. Eenmaal gestolen, werden de auto's verplaatst naar Polen, waar ze onmiddellijk werden gedemonteerd. 

Meer dan 1,4 miljoen euro.

De groep wordt verdacht van het stelen van minimaal 34 voertuigen ter waarde van meer dan 1,4 miljoen. De auto's zijn voornamelijk gestolen in de Duitse regio Heilbronn. Verschillende acties in november 2019 hebben geleid tot de arrestatie van zeven verdachte leden van het netwerk. In mei en juni 2020 zijn in Noorwegen en Polen twee Poolse onderdanen, die vermoedelijk de leiders van de groep zijn, gearresteerd. 
 
Bron: Europol
Bewerking: jvds

Artikel 07-20-7752
Geplaatst: 21:06 22/07/2020


2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.