Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6012983
Laatste artikelen
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: Deel I - P1
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Politie BRT-Er was meer aan de hand met de veroordeelde politie-inspecteur dan de vuisten-MM-299-07
Aalter, het milieu en de week van de handhaving-MM-299-06
Morsum Magnificat kan nog steeds bescheiden in radiotelegrafie communiceren.
28 juni 2020
De oudste en eenvoudigste manier om verbindingen te maken bestaat nog.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.829.000
Aalter 28 juni 2020.

Met heel beperkte middelen en een amper zichtbare antenne, maakt Morsum Magnificat nog steeds radioverbindingen met middelen zoals dat meer dan honderd jaar geleden ook gebeurde. De manuele radiotelegrafie met de oeroude morsesleutel bestaat nog steeds en wordt nog door een uitstervend ras, zoals de hoofdredacteur van Morsum Magnificat met radio roepnaam ON4CW in deze IT-tijden gebruikt. Vandaag met Geoff die verwijst naar The Royal Corps Of Signals dat honderd jaar geleden is gesticht, Marconi is op dat vlak een pionier. Italiaanse radioamateurs organiseren nog jaarlijks de Marconi Memorial Contest -MMC- waaraan indien mogelijk dit jaar ook ON4CW deel neemt.

Militaire communicatie.

ON4CW was toen de koude oorlog volop woedde, als NATO technicus in dienst van de Belgische Zeemacht als radiotelegrafist-coder. Pas na twee strenge opleidingen, waaronder het professioneel aanleren en het gebruik van de MORSE-Code, volgde de praktijk aan boord van enkele schepen. Radiotelegrafie is de oudste, de eenvoudigste en beste manier om verbindingen te maken, helaas is de propagatie op de korte golven door de zonneactiviteit de laatste vijftig jaar fel achteruit gegaan, fenomeen dat zich niet meer blijkt te herstellen. Ook de activiteit van de ionosfeer heeft een grote invloed op de radiocommunicatie via korte golven, verbindingen in dat gedeelte van het frequentiespectrum met de andere kant van de wereld zijn, zoals vijftig jaar geleden, niet meer vanzelfsprekend, daardoor is de ook de CB morsdood.

Museum.  

Het Engelse tegen station van vandaag was Geoff, G3WZP, die het "special event" station GB100MSM mocht bedienen, een speciale roepnaam ter ere van de 100 jarige oprichting van dat Corps Of Signals dat door de coronatoestanden niet te bezoeken is, Geoff is vrijwilliger bij het museum waar hij tijdens schoolbezoeken les geeft. 


Het bewijs van de verbinding tussen ON4CW en GB100MSM  Antenne van ON4CW waarvoor het parket zou willen vervolgen!

QSL Kaart.

Bij wijze van bewijs voor de verbinding worden door radioamateurs kaarten uitgewisseld, dat gebeurt tegenwoordig op elektronische wijze, het oude systeem, de kaarten al dan niet gegroepeerd of individueel versturen, is te duur geworden

Meer volgt mogelijk niet, we zijn de gazet niet en worden ook niet financieel gesteund.

Artikel 06-20-7724
Geplaatst: 16:20 28/06/2020

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 29 juni 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.