Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6012921
Laatste artikelen
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: Deel I - P1
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Politie BRT-Er was meer aan de hand met de veroordeelde politie-inspecteur dan de vuisten-MM-299-07
Aalter, het milieu en de week van de handhaving-MM-299-06
Aalter : AWV oorzaak van conflictwerf aan Steenweg op Deinze-Update1
26 juni 2020
Verkeerschaos bezorgde veel bewoners een slapeloze nacht door lawaaihinder.  
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.825.500
Aalter 26 juni 2020.

Update1

Einde hinder.

De werken werden zoals voorzien beindigd, de signalisatie ligt nog in de berm, maar de weg is vrij. De twee deksels van de inspectieputten van Aquafin werden vervangen - foto -, dat was de oorzaak van de verkeersellende en het nachtlawaai aan de Steenweg op Deinze, ook van deze redactie: bedankt AWV!

einde update 1
10:52 27/06/2020

Wie langs de N409, de Steenweg op Deinze in Lotenhulle woont, zal het donderdagnacht 25 juni geweten hebben. Al het verkeer dat in Nevele wegens werken door het Agentschap Wegen en Verkeer -AWV-  de E40 naar Oostende diende te verlaten, passeerde in het gehucht Lotenhulle. Dat was misschien nog te pruimen ware het niet, dat uitgerekend AWV k langs die Steenweg op Deinze ter hoogte van Antoine Lips - Nauterkensstraat - een werf heeft toegelaten waardoor daar n rijstrook werd versperd, resultaat : verkeerschaos.


AWV zou er alles aan doen om conflictwerven te vermijden, maar hier aan de Steenweg op Deinze ter hoogte van Antoine Lips faalde AWV, zaterdag 27 juni om 08u zou de hindernis weg zijn.

Wel degelijk AWV.

In eerste instantie ontkende Marieke Vliege, woordvoerster van AWV dat de conflictwerf aan de Steenweg op Deinze onder hun beheer ressorteerde, maar later moest ze dat toch inslikken en vaststellen dat het gaat om deksels van inspectieputten van Aquafin te vervangen, die gewestweg hoe dan ook onder het beheer van AWV valt. Ook Aquafin en Aalter bevestigen dat de vergunningen betrekking hebben op AWV. In Aalter bevestigt men dat de vergunning voor die werken op 5 juni 2020 werd afgeleverd. 

Conflictwerf.

Marieke Vliege betreurt dat er om die conflictwerf te ontdekken, er dus bij AWV iets is misgelopen, het is niet de bedoeling dat er ook op een omleidingsweg werken worden uitgevoerd, "dat proberen wij ten allen tijde te vermijden" zegt zij, toch is dat hier gebeurd met alle gevolgen van dien voor de nachtrust van de omwonenden door het lawaai van de vrachtwagens. In Aalter kon men bij het afleveren van de vergunning op 5 juni aan AWV niet weten dat datzelfde AWV op 26 juni n de snelweg E40 vanaf Nevele richting Oostende zou afsluiten en tezelfdertijd op de omleidingsweg N409 ook nog een conflictwerf zou inrichten. Ook Aquafin bevestigde dat de werf wel degelijk onder de bevoegdheid van AWV valt en de borden op zaterdag 27 juni 2020 om 08:00u zouden verwijderd worden.

Meer volgt wellicht niet, we zijn de gazet niet en worden ook niet financieel gesteund.

Artikel 06-20-7723
Geplaatst: 20:13 26/06/2020 - 9:50 27/06/2020

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 01 juli 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.