Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5843212
Laatste artikelen
Lotenhulle: Vrederechter veegde alle argumenten van de huurders van tafel.
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Infrabel moet meer gecontroleerd op veiligheid voor aannemers en reizigers.
Mina Asabbane en de leugens over haar aanhouding.
Europol: Isolatie tijdens pandemie leidt tot exploitatie.
19 juni 2020
Seksuele roofdieren richten zich steeds meer op kinderen tijdens de COVID-pandemie.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.812.100
Den Haag 19 juni 2020.

Tijdens de corona lockdown verschoof het leven van kinderen, door videogesprekken met familie en vrienden, sociale media, online games en educatie, nog verder van de echte wereld naar de virtuele wereld. Dit maakt dat zedendelinquenten hierin een verleidelijke kans gevonden hebben om toegang te krijgen tot een bredere groep potentiële slachtoffers.  

Rapport.

Europol publiceerde daarover een rapport dat te vinden is via navolgende link:

Het rapport werpt een licht op de toegenomen uitwisseling van beelden van seksuele uitbuiting van kinderen online en hoe deze ernstige bedreiging voor de veiligheid van kinderen kan worden aangepakt.

Grote toename.

Wetshandhavingsinstanties hebben de afgelopen maanden gezien dat de hoeveelheid materiaal voor seksuele uitbuiting van kinderen dat wereldwijd online wordt gedeeld, toeneemt. Zedendelinquenten hebben hun criminele activiteiten op sociale media, via peer-to-peer-netwerken en op het darkweb vergroot. De pogingen om toegang te krijgen tot websites met materiaal voor seksueel misbruik van kinderen, telefoontjes naar hulplijnen en activiteiten in darknet- en oppervlaktewebchats die materiaal voor kindermisbruik delen, zijn allemaal toegenomen tijdens de opsluitingsperiode. In sommige landen zijn ook meer overtredingen van seksueel misbruik gemeld, zoals online verzoeken en sextortion. 

Zelf gegenereerde inhoud.   

Webcamvideo's zijn aanzienlijk toegenomen in de forums van overtreders. Deze omvatten video's met afbeeldingen van geïntimideerde of gedwongen kinderen, video's gemaakt door kinderen voor leeftijdsgenoten of voor sociale media-aandacht of anderen die zonder hun medeweten zijn vastgelegd. Videocompetities die worden georganiseerd in webfora voor seksuele uitbuiting van kinderen kunnen ook van invloed zijn geweest op de toename van uitgewisselde afbeeldingen. Uit de monitoring van deze forums blijkt dat misbruikers zich snel realiseerden dat de kwetsbaarheid van kinderen die meer online waren, werd vergroot. Op deze forums wisselen daders niet alleen misbruikmateriaal uit, maar ook "best practices" om meer slachtoffers te misleiden en te dwingen. 

Continue ondersteuning.
 
Europol houdt de dreiging in het oog en biedt de lidstaten continue ondersteuning bij het opsporen van daders en slachtoffers. Met zijn campagne "Trace an object" heeft Europol het publiek betrokken bij het verstrekken van aanknopingspunten voor de identificatie van slachtoffers en daders. De #SayNo-campagne in heel Europa brengt kinderen op de hoogte van de gevaren waarmee ze worden geconfronteerd wanneer ze expliciet materiaal online delen. Zoals eerder gemeld door Europol, vormt zelf gegenereerd expliciet materiaal een aanzienlijke bedreiging voor de veiligheid van kinderen. De samenleving, inclusief wetshandhaving, moet zich nog meer richten op het opleiden van kinderen en voorkomen dat ze in de eerste plaats slachtoffer worden. Middelen zijn beschikbaar voor individuen met een seksuele interesse in kinderen om hen te helpen hun gedrag af te leiden van een destructieve realiteit. 

Hoe te handelen en te voorkomen? Te vinden op: 


Bron: Europol.
Bewerking: jvds 

Artikel 06-20-7718
Geplaatst: 21:02 19/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 19 juni 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.