Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
9241365

Laatste artikelen
Huurzaak Lotenhulle: Cassatieverzoek nu ingediend.
Europol: Inbeslagname van nepkleding en luxeartikelen in Spanje.
Redactie Morsum Magnificat overbelast.
Watersnood: Federale Overheid geeft extra steun aan de OCMW's.
Rampen werden in 1960 al door geleerden voorspeld, maar politici luisteren niet.
Wonen Vlaanderen : OGP die kennis niet moet bewijzen!-P2
18 juni 2020
Inspecteurs met bevoegdheid OGP die geen examen afleggen over hun kennis?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.821.700
Brussel 17 juni 2020.

MM_295_03_Woningcontroleurs.pdf

Discriminatie op naam tot op ministerieel niveau?

Inspecteurs van Wonen Vlaanderen kunnen voor gebreken aan een woning, zoals de gerechtelijke politie een proces- verbaal opstellen! dat gebeurde in maart 2018 voor een woning in het West- Vlaamse Ichtegem. De inspecteur ging toen bijzonder ijverig te werk en bedacht de kleine ruimte van 18 vierkante meter die Wonen Vlaanderen als een woning aanziet met 82 strafpunten! De inspecteur liet deze kleine ruimte vijf keren scoren in de categorie IV van het technisch verslag, onder meer voor niet conforme elektrische installatie, euvel waarvoor geen motivering werd gegeven. De inspecteur communiceerde over dat dossier ook met derden.

Kennis moet niet bewezen worden.

Al jaren zijn er in de Commissie Wonen vragen gesteld over de competentie van de woningcontroleurs, er is weinig bekend over de woninginspecteurs, die in tegenstelling tot de controleurs bevoegdheid hebben van een Officier van Gerechtelijke Politie -OGP- en de zaak bij de rechtbank kunnen brengen. Maar die controleurs / inspecteurs krijgen van de Vlaamse -p-overheid wel een mooi glosso technisch handboek ter beschikking, maar uiteindelijk moeten ze geen examen afleggen waardoor ze hun kennis moeten bewijzen! Controleurs / inspecteurs worden op pad gestuurd om controles uit te voeren die verregaande gevolgen kunnen hebben zonder dat zij hun kennis hebben moeten bewijzen!  

Ad hoc opdracht.

Aangezien de Vlaamse Regering duidelijk ook niet voldoende kennis in huis heeft, doet zij zoals naar gewoonte beroep op "Steunpunt Wonen" dat een consortium is van vier universiteiten, zelf deze van Delft -Nederland- door de Vlaamse Regering betrokken wordt, alles welteverstaan met hopen Vlaams Belastinggeld. Steunpunt Wonen heeft dus onder het motto " Werken met gecertificeerde woningcontroleurs" een opdracht ontvangen.

Steunpunt Wonen :Werken met de erkenning van rechtspersonen heeft in dit kader tot voornaamste gevolg dat niet iedereen die in opdracht van de rechtspersoon controles uitvoert de opleiding tot woningcontroleur moet gevolgd hebben en geslaagd zijn voor het bijkomende examen "  

De cafépraat van de minister. 

Toen Marino Keulen in maart 2008 het 6e Rapport Wonen Vlaanderen voorstelde bleek elektriciteit voor 81% de oorzaak te zijn van ongeschikt- of onbewoonbaar verklaarde woningen, toen Morsum Magnificat daarover opmerkingen maakte, reageerde de minister dat het cafépraat was, van die uitspraak heeft de Open Vld minister later spijt gehad, het was niet Morsum Magnificat die cafépraat vertelde, maar de minister zelf.


24 maart 2008 voorstelling 6e rapport Wonen Vlaanderen - Tom Vandromme en Marino Keulen 

Na 12 jaar gaat het met Wonen Vlaanderen onder de N-VA van kwaad naar erger.


Bij een recente woningcontrole in Aalter sluit Wonen Vlaanderen de ogen voor een niet conforme elektrische installatie! In 2008 was 81% van de ongeschikt of onbewoonbaar verklaringen reden elektriciteit! 

In Morsum Magnificat 296 03 maken we het ter zake proces van de Vlaamse -p-Overheid, we doen dat aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk van Limburg tot West- Vlaanderen. Strafste dossiers spelen zich af in Koekelare en Ichtegem. In Koekelare werd een woningcontroleur door de gemeente aangesteld die incompetent is of valsheid in geschrifte pleegde, maar de advocaat van de gedupeerde deed met die informatie niets.  

Artikel 06-20-7717
Geplaatst: 9:22 18/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 25 juni 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.