Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
9213399

Laatste artikelen
Watersnood: Federale Overheid geeft extra steun aan de OCMW's.
Rampen werden in 1960 al door geleerden voorspeld, maar politici luisteren niet.
Europol haalt 15.000 ton illegaal voedsel en dranken van de markt.
Huurders moeten Wonen Vlaanderen nu allemaal om woningkwaliteitcontrole verzoeken-MM-309-03
Falende -p-overheid inzake handhaving : Mag het systeem wel correct werken!?
MIVB shop verkoopt maskers ten voordele van Plan International.
17 juni 2020
Projecten tegen verspreiding Covid-19 in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.809.300
Brussel 17 juni 2020.

Via haar webshop gaat MIVB mondmaskers van Plan International verkopen ten voordele van projecten tegen de verspreiding van covid-19 in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De Belgische tekenaars Eva Mouton en Philippe Geluck voorzagen de maskers van exclusieve illustraties

Opbrengst integraal naar Plan International.

De opbrengst van de maskerverkoop via mivbstore gaat integraal naar de acties van Plan International tegen de verspreiding van covid-19 in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Eerder al werkte de MIVB samen met Plan International voor sensibiliseringscampagnes tegen seksueel geweld en besliste haar partner te ondersteunen met dit initiatief. Deze maskers, zwart-wit voor de versie van Philippe Geluck en in kleur voor de versie van Eva Mouton, zijn 100% polyester en kunnen op 90° gewassen worden (steriel). Ze zijn herbruikbaar en zijn one size.

Een duurzame samenwerking.

In de strijd tegen seksueel geweld in het Brusselse openbaar vervoer beslisten MIVB en Plan International België in oktober 2018 om hun krachten te bundelen. Deze samenwerking vertaalde zich in verschillende acties, waaronder “Girls take over”, waarbij een jong Brussels meisje symbolisch aan het hoofd stond van het managementteam van de MIVB. Meerdere jonge activisten van het project “BruxELLES” werkten vervolgens maandenlang samen met de MIVB en konden verschillende medewerkers van de MIVB ontmoeten. Ze gingen in debat over deze maatschappelijke problematiek die ook in het openbaar vervoer voorkomt, en bedachten een aantal initiatieven om dit verschijnsel te bestrijden.

Seksueel geweld.

Midden 2019 mondde de samenwerking uit in een sensibiliseringscampagne tegen seksueel geweld in het openbaar vervoer. Deze campagne, die samen met jonge activisten van Plan International werd gemaakt, had als doel om slachtoffers en getuigen van seksueel geweld, te informeren en te sensibiliseren, en hen uit te nodigen om te reageren. Ook in 2020 en 2021 staan dergelijke initiatieven op het programma.

Links
 
Bron: MIVB.
Bewerking: jvds 

Artikel 06-20-7716
Geplaatst: 19:28 17/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 17 juni 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.