Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5843357
Laatste artikelen
Lotenhulle: Vrederechter veegde alle argumenten van de huurders van tafel.
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Infrabel moet meer gecontroleerd op veiligheid voor aannemers en reizigers.
Mina Asabbane en de leugens over haar aanhouding.
Katje Lee terug naar Peru: Mediacircus ten koste van het dier.
15 juni 2020
Het "gesol" doet de gezondheid van het beestje zeker geen goed.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.803.300
Brussel 15 juni 2020.

In de disproportionele commotie rond het katje Lee, waar de persgeilheid van de eigenares en de advocaat hoogtij vierde, is het beestje in feite de grote dupe van al dat gedoe. Al die nieuwe locaties waar de kat naartoe werd gesleurd en nu zonder baasje met het vliegtuig terug naar Lima moet, zal bij Lee voor het leven door al de stress onherstelbare schade veroorzaken. Zo'n kat staat door die toestanden permanent onder stress en heeft dan haar baasje waarin ze vertrouwen heeft, meer dan nodig. Zou Selena durven bekend maken wat het financiële plaatje van de ganse show, inclusief de advocaat, haar uiteindelijk kost, of is het verstand van Selena, opgejaagd en misleid door de klassieke pers, zoek? 

Begrijpelijk.

Dat het bazinnetje van Lee alles in het werk stelt om het dier te houden is begrijpelijk maar ze moet er wel rekening mee houden dat de gezondheid van het beestje, door alle gedoe, blijvend beschadigd is, zeker nu zijzelf blijkbaar niet mee gaat naar Lima terwijl zij de enige persoon is die Lee kent en denkelijk ook vertrouwd. Beter zou zijn geweest dat het baasje was meegegaan naar Lima zodat Lee tenminste één vertrouwd gezicht in zijn omgeving had gehad. 

Te veel stress.

Katten zijn, ook al lijkt dat op het eerste zicht niet zo, geweldige " stresskiekens ". Het heen en weer gesleur en de daarbij horende stress, is niet goed voor hun gezondheid en dan vooral voor het hart. Eerst is het beestje met het vliegtuig naar België gekomen, in België aangekomen moest het wennen aan de nieuwe omgeving bij het baasje. Vervolgens moest het "onderduiken" opnieuw een vreemde omgeving met nieuwe mensen maar zonder het baasje, dan in quarantaine in België, wéér een nieuwe omgeving en alleen mensen die hem onbekend waren. Als klap op de vuurpijl, nu terug naar Lima met veel stress in het vliegtuig en in Lima opnieuw een nieuwe omgeving en mensen dus wéér stress. In augustus dezelfde reis maar in omgekeerde richting, wéér met héél veel stress. En dan te weten dat katten vooral gesteld zijn op rust en regelmaat. 

Angstig en gestresseerd.

Het komt er dus op neer dat dit jonge dier, van minder dan 1 jaar oud, op een periode van 4 maanden, minstens 5 keer werd blootgesteld aan voor hem extreme stresssituaties. Op sommige gepubliceerde foto's is dan ook duidelijk te zien aan de ogen, dat het diertje geweldig angstig en gestresseerd is -dat hartje moet nogal te keer zijn gegaan-. Alles zou minder erg zijn geweest voor het beestje indien het baasje steeds in de buurt zou zijn geweest wat in het geval van Lee, jammer genoeg, onmogelijk was en nu hij teruggaat naar Lima gaat zijn baasje, vreemd genoeg, niet mee. 

Hartfilmpje.

Laten we hopen dat het baasje, eens Lee terug is in België en weer wat rust en regelmaat kent,  stelselmatig met Lee naar een dierenarts gaat om een hartfilmpje te laten maken zodat ze vroegtijdig kan anticiperen op eventuele hartproblemen die er naar alle waarschijnlijkheid zullen komen. 

Pluche.

Morsum Magnificat verloor haar redactiepoes Pluche wegens een aangeboren hartprobleem en kan garanderen dat een dier moeten laten inslapen, een vreselijke ervaring is, ook al is dat dan het beste voor het dier dat geen "katwaardig" bestaan meer heeft.
 
jvds
 
Meer volgt mogelijk asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund -behalve enkelingen die ons een donatie sturen-. 

Artikel 06-20-7713
Geplaatst: 117:45 15/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.