Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5843271
Laatste artikelen
Lotenhulle: Vrederechter veegde alle argumenten van de huurders van tafel.
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Infrabel moet meer gecontroleerd op veiligheid voor aannemers en reizigers.
Mina Asabbane en de leugens over haar aanhouding.
Sociale Huisvesting Maatschappij Meetjesland moet beter letten op elektrocutiegevaar.
08 juni 2020
Na elf jaar wachten toch de eerste aanbieding sociale woning. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.791.800
Knesselare, 08 juni 2020.   

Een nieuw schot voor de boeg van minister Diependaele.

Na elf jaar als geboren en getogen Belg ingeschreven te zijn op de lijsten voor een sociale woning, valt er recent een aanbieding van de Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen op de vloermat. De aanbieding komt er op 27 mei en het bezoek is al één dag later gepland voor een woning in Knesselare. Elf jaar wachten om dan telefonisch een aanbieding te ontvangen waarop daags nadien verondersteld wordt in te gaan? Wanneer gaat het "sollen " met mensen stoppen?  

Eén slaapkamer.

Ter plaatse moet de medewerker van de maatschappij toegeven dat de woning, weliswaar in een groene omgeving, met slechts één slaapkamer en een kleine woonkamer voor een koppel te klein is. Hoe het komt dat zo'n woning door de bouwmaatschappij wordt aangeboden, ligt aan het feit dat de kandidaten de aanvraag via zittingen in het gemeentehuis van Aalter hebben ingediend waarbij in feite "alle" mogelijkheden worden aangevinkt! De aanvragers hadden zich beter naar Eeklo verplaatst -want sollen met zwakke mensen is ook bij gemeenten een grote specialiteit- om daar de aanvraag in te dienen. 

Geen cafépraat.

Acht jaar geleden na de voorstelling van het 6e jaarrapport Wonen Vlaanderen, hebben we aan de minister van toen, Marino Keulen -Open Vld-, de opmerking gemaakt over de vele niet conforme elektrische installaties in woningen die onderwerp waren van een controle van Wonen Vlaanderen. Morsum Magnificat adviseerde Marino Keulen om zijn federale collega minister voor Energie aan te spreken om betere controle uit te voeren op de conformiteit van elektrische installaties, minister Keulen reageerde "dat is café-praat"! Later is Morsum Magnificat in Marino Keulen zijn eigen Lanaken één en ander gaan bloot leggen, acties met resultaat dat Marino Keulen nooit zal vergeten dat het geen café-praat was. 

Stopcontacten zonder deksel, maar dat was niet het enige dat duidelijk aan de elektrische installatie haperde.

Elektrocutiegevaar.

Bij de eerste, na 11 jaar aangeboden sociale woning aan de De Bethunestraat 9 in Knesselare, worden we al meteen geconfronteerd met een niet conforme elektrische installatie, dat was het eerste dat we meteen hebben kunnen vastleggen -zie foto-. Het is dus duidelijk dat verhuurders in hun boosheid blijven volharden en de conformiteit van elektrische installatie nog steeds ver zoek is, zelfs bij sociale verhuurmaatschappijen. De reden daarvan ligt bij de FOD Economie die nog nooit haar job -hoog toezicht op conformiteit elektrische installaties- naar behoren heeft waargenomen. 
 
Artikel n°: 06-20-7708
Geplaatst: 11:25 8/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur 
Laatste update ( 08 juni 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.