Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5843337
Laatste artikelen
Lotenhulle: Vrederechter veegde alle argumenten van de huurders van tafel.
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Infrabel moet meer gecontroleerd op veiligheid voor aannemers en reizigers.
Mina Asabbane en de leugens over haar aanhouding.
Moerbeke RABA: Was het Federaal Agentschap Nucleaire controle daar op de koffie?
02 juni 2020
Die radioamateurs met hun illegale pyloon zouden hun Awards moeten inleveren
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.777.200
Moerbeke, 02 juni 2020. 

-- Wijziging.
20:11 2/06/2020 


Omdat een radioamateur uit Moerbeke- Waas het tijdens een telegrafieverbinding met een andere amateur uit Brugge, over belastingen op antennes had, begon Morsum Magnificat haar licht op te steken over de belastingen op antennes. Al snel stelden wij vast dat er in Moerbeke -nog- geen belasting op antennes is ingevoerd! Wat we ook ontdekten is dat die klagende amateur wel een vergunning heeft, een tweede ook, maar voor de 27m. hoge antennemast van een bij de Unie van Belgische Amateurs bekend koppel, on4qp en on5klzelfs na beroep bij de minister in juni 1982, geen vergunning hebben verkregen. De gemeente Moerbeke heeft al die jaren niets ondernomen?

Illegaal radioactief element.

Wie een 27m. hoge pyloon illegaal durft te plaatsen, durft dat ook met een kleinood zoals een illegale radioactieve opvanger voor bliksem, de -p-overheid kent daar toch weinig of niets van of is ziende blind. Door het onderzoek naar de belasting op de antennes valt het oog van Morsum Magnificat op die mast, daarbij valt, aan de hand van foto's op de website van dat koppel, op dat er tot 2004 een IONIX opvanger heeft gestaan. Wie meer wil weten over die radioactieve tuigen kan het artikel lezen dat de auteur van dit artikel in het tijdschrift De Brandweerman bracht. Ook op de website bracht Morsum Magnificat in december 2003 al heel wat informatie, helaas hebben we om wat webspace te besparen, wat illustraties moeten weghalen. 

Federaal Agentschap Nucleaire Controle -FANC-.

Aan de instelling die over onze nucleaire veiligheid zou moeten waken, het FANC, maar dat nauwelijks of zelfs niét doet, daarvoor zelfs door de rechtbank op de vingers werd getikt, werd over die IONIX uitleg gevraagd, dat werd destijds op 11 oktober 2003 zelfs in De Tijd gebracht.  Misschien is dat tuig wel op een legale manier verwijderd en kan het koppel niets verweten worden. Op 21 februari 2020 is het FANC in Moerbeke een kijkje en een kiekje van de mast gaan nemen, maar over de verdwenen IONIX heeft het FANC zich niet druk gemaakt! 

IARU.

Aangezien de radioamateurs door hun activiteiten gerealiseerd met een illegaal geplaatste antennemast, konden zij verschillende Awards binnenhalen, deze door hen verkregen Awards zouden dan ook nietig verklaard moeten worden. Morsum Magnificat gaat daarvoor de IARU vragen stellen. 

Parket Oost Vlaanderen : de Belgische willekeur

In Moerbeke mag een 27m hoge antennemast zonder meer overeind blijven, in Aalter wordt voor een mobile antennespriet een proces- verbaal opgesteld en volgens een lokale flik, zou het parket de radioamateur willen vervolgen! over deze willekeur het laatste nog niet gezegd en geschreven.

Meer volgt, we zijn de gazet niet wiens pen door de politici wordt vastgehouden. 
 
Artikel nr: 05-20-7701
Geplaatst: 15:00 2/06/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 02 juni 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.