Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5843336
Laatste artikelen
Lotenhulle: Vrederechter veegde alle argumenten van de huurders van tafel.
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Infrabel moet meer gecontroleerd op veiligheid voor aannemers en reizigers.
Mina Asabbane en de leugens over haar aanhouding.
Europol Arresteert kindermisbruikers in ItaliŽ.
27 mei 2020
Arrestatie resultaat van een internationale politie samenwerking

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.767.000
Redactie 27 mei 2020.

10 dagen na ontdekking van online video's werd door de Italiaanse staatspolitie -Polizia di Stato- een 30-jarige persoon gearresteerd die materiaal voor seksueel misbruik van kinderen produceerde. De arrestatie was het resultaat van een internationale politie-inspanning.

Dark Web. 

De video's toonden de verdachte een meisje van voorschoolse leeftijd gewelddadig seksueel misbruiken en werden uitgegeven en te koop aangeboden op het dark web. Bij analyse van deze video's is de Italiaanse staatspolitie de locatie van het misbruik geÔdentificeerd in een regio in Noord-ItaliŽ. Door Europol werd duidelijk snel prioriteit gegeven aan deze zaak gegeven en verschillende personeelsleden werden gebruikt. 

Slachtofferidentificatie.

Daarna kwam er waardevolle informatie van wetshandhavingsinstanties van partners over de hele wereld, waaronder AustraliŽ, Denemarken, Frankrijk en Canada. Specialisten voor slachtofferidentificatie uit deze landen werken samen met Europol om het slachtoffer en de dader te helpen identificeren door middel van beeld- en video-onderzoek om zo snel mogelijk informatie aan de Italiaanse onderzoekers te verlenen. 

Misbruikvideo's.

Die informatie werd gecombineerd met open source informatie en inlichtingen van Europol waarop de Italiaanse staatspolitie het huis van de 30-jarige kon identificeerde. In samenwerking met het veldkantoor van de nationale post- en communicatiepolitie -Servizio Polizia Postale e delle Comunicazioni-CNCPO- hebben ze het huis van de verdachte correct doorzocht. Bewijs, inclusief items uit de misbruikvideo's, werd gevonden met duizenden afbeeldingen en video's van Advertentie uitbuiting van minderjarigen. Het slachtoffer is vastgesteld en in veiligheid gebracht, de verdachte is gearresteerd en wacht op een proces. 

Bron: Europol.
Bewerking: jvds 

Artikel 05-20-7693
Geplaatst: 19:56 27/05/2020

Redactie Morsum Magnificat ģ Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ģ - Alle rechten voorbehouden.