Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5843288
Laatste artikelen
Lotenhulle: Vrederechter veegde alle argumenten van de huurders van tafel.
Lotenhulle: Fietsen langs de Steenweg op Deinze niet zonder hindernissen.
Lotenhulle : Brand bij valavond bij veebedrijf Jan Dobbelaere-Update1
Infrabel moet meer gecontroleerd op veiligheid voor aannemers en reizigers.
Mina Asabbane en de leugens over haar aanhouding.
MIVB: Medewerker die positief testte op Covid-19 overleden.
25 mei 2020
Buschauffeur vertoonde slechts weinig symptomen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.763.100
Brussel 25 mei 2020

Vannacht is een buschauffeur van de MIVB thuis overleden nadat hij enkele dagen geleden positief testte op Covid-19. Het bedrijf wil nu, om haar medewerkers gerust te stellen, alle medewerkers die dat wensen, laten testen.

Niet zorgwekkend.

De MIVB werd vandaag, maandag 25 mei, ingelicht over het overlijden van een buschauffeur van de stelplaats Delta. De 55-jarige man overleed thuis in de nacht van zondag op maandag. Nadat hij eerder vorige week zijn huisarts bezocht met lichte symptomen kreeg hij op woensdag 20 mei een positieve Covid-19-diagnose maar omdat zijn gezondheidstoestand niet zorgwekkend was, werd hij niet naar het ziekenhuis doorverwezen. Het verband tussen het overlijden en Covid-19 werd nog niet met zekerheid vastgesteld. De gedachten van de MIVB gaan uit naar de familie, naasten en collega’s.

Gratis testen op Covid-19

Tijdens een protestactie van een gedeelte van de bestuurders, hoofdzakelijk buschauffeurs, was er sprake van samenscholingen in de stelplaatsen. De MIVB onderzoekt daarom de mogelijkheid zo snel mogelijk een interne screening te organiseren. Zo wil de MIVB gratis de mogelijkheid bieden aan personen die geen symptomen vertonen, maar die toch gerustgesteld willen zijn, om zich te laten testen. Ter herinnering: iedereen die COVID-19-symptomen heeft moet naar de behandelend geneesheer gaan voor een test.


Koning Filip tijdens een MIVB evenement.

Strijd tegen virus.

De MIVB maakt van de gelegenheid gebruik eraan te herinneren dat behalve de beschermingsmaatregelen van de werkgever -afzondering in de stuurpost, mondmaskers, handschoenen, gel, werkorganisatie, …-, de basisregels -sociale afstand, handen wassen,…- een onvermijdelijk element vormen in de strijd tegen de verspreiding van het virus. 

Bron: MIVB
Bewerking: jvds

Artikel 05-20-7691
Geplaatst: 19:38 25/05/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 26 mei 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.