Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7134940

Laatste artikelen
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Tom Van Grieken is een grote wolf in schapenvacht die je niet mag geloven.
Coronacircus: Kijk ook naar de mening van andere deskundigen!-Update1
FOD Volksgezondheid kan voorwaarden Wet Openbaarheid van Bestuur niet naleven.
30 april 2020
Waarheid over bestelling mondmaskers aan Turkse firma in Temse moet boven komen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.686.300
Brussel 30 april 2020.

Bij het bekend worden van de heisa rond de spoedbestelling door de FOD Volksgezondheid bij de firma MOSSA in Temse van de -vroegere?- Open Vld activist Mahmut Öz, hebben wij bij Morsum Magnificat op 17 maart 2020 via e-mail en op 1 april met aangetekend schrijven in het kader van de Wet op de Openbaarheid van Bestuur inzage gevraagd van de bestuursdocumenten die betrekking hebben op die bestelling. De overheid heeft dan een periode van 30 dagen om te antwoorden, maar de FOD Volksgezondheid roept -nogal wiedes- de Covid-19 gezondheidscrisis in om niet binnen de daartoe in de wet voorziene tijd te antwoorden, dat laten ze in een brief van 28 april 2020 weten.

Twaalf uur opgesloten.

In de klassieke media blijft het ook opvallend stil rond MOSSA in Temse, Mahmut Öz, die 12 uur werd opgesloten en beweert het slachtoffer te zijn van politieke spelletjes, kan er niet mee lachen, zijn advocaat Davina Simons -kantoor Walter Damen- beloofde een persmap, maar dat gebeurde niet en dat verwondert ons niet, te veel advocaten zijn immers beroepsleugenaars en erger. Er verscheen op 24 maart wel een artikel in Het Laatste Nieuws , waarin staat dat er door MOSSA drie miljoen werd terugbetaald en een half miljoen nog terugbetaald zou worden.

Geld inzamelen.

Volgens de echtgenote van Mahmut tijdens telefoongesprekken van 25 maart en 1 april 2020  is de Turkse leverancier druk doende om het resterende geld te verzamelen en aan MOSSA terug te storten, dat is wel een vreemde situatie. Het komt er op neer dat die Turkse firma het van MOSSA ontvangen geld niet meer heeft en ook geen maskers leverde, daar is er dus wel een probleem.

Overheidsopdrachten.

De vraag is of de FOD Volksgezondheid de spelregels van de wet op de aanbestedingen van 17 juni 2013 -Overheidsopdrachten- heeft gevolgd. Voor een dergelijke bestelling met een dito financiële omvang, moeten er enkele zaken vervuld worden, of dat gebeurd is mag iedereen weten, daarom moet de FOD de bestuursdocumenten vrijgeven, of dat snel zal gebeuren, is weer een andere vraag. Het bedrag om zonder offertevraag bij één gekozen leverancier te bestellen, is hier veel te hoog. 
 
Meer volgt asap, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund.

Artikel 04-20-7659
Geplaatst: 9:04 30/04/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 01 mei 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.