Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7134385

Laatste artikelen
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Tom Van Grieken is een grote wolf in schapenvacht die je niet mag geloven.
Coronacircus: Kijk ook naar de mening van andere deskundigen!-Update1
Politie Aalter : Inspectiediensten van de politie AIG moeten uitsluitsel geven.
28 april 2020
Gemeente en politiediensten van Aalter mengen zich verregaand in huurzaak.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.680.800
Aalter 28 april 2020.

We stellen, om de Roddelgazet voor de Journalistiek -RvdJ- de wind uit de zeilen te nemen, meteen dat deze redactie betrokken partij is in deze, maar gezien het journalistiek cordon rond Morsum Magnificat, hebben we in het kader van het algemeen belang geen andere keuze dan hierover, gezien de spanningen tussen huurders, verhuurders en vastgoedkantoren, te berichten. Het Steunpunt Wonen dat recent van de Vlaamse Regering een Ad hoc opdracht heeft ontvangen zal van dit dossier op de hoogte worden gesteld. Een verhuurder die in een burgerlijke huurzaak de steun krijgt van gemeente en lokale politie is wellicht voor het Steunpunt Wonen een nieuw gegeven. 

Camera.

De verhuurder heeft, ondanks een verzoek van de huurder, geweigerd de gesofistikeerde camera af te wenden die hij 24/24 op het verhuurde had gericht, de verhuurder schakelde om dat te verhinderen een advocaat uit Knesselare in, maar de advocaat schoot zichzelf en diens clint, zoals later blijkt, in de voet Maar ook Morsum Magnificat werd betrokken en interpelleerde de Privacycommissie en Binnenlandse Zaken, beiden verwezen naar de lokale politie van Aalter die ontkende de link naar de vereiste website met aangegeven camera's te kunnen maken. De huurders hebben vruchteloos gepoogd de verhuurder tot andere gedachten te brengen en aangezien de politie van Aalter eveneens de boot af hield, hadden de huurders helaas geen andere keuze dan een klacht tegen de verhuurder in te dienen., de politie van Aalter diende na een nieuw contact van de huurders met de juridische dienst van Binnenlandse Zaken, de eigenaar te sommeren om de "big brother" van het verhuurde af te weden. 

Politie Aalter.

Het was al meteen aan het onthaal te zien, dat de politie van Aalter het niet zou nauw neemt met de bescherming van de gegevens van de personen die zich aanmelden, wachtenden in het zaaltje waar een immens grote foto van hun paradepaartje - een disproportioneel uitgeruste anonieme auto - tegen de muur hangt, kunnen meeluisteren, maar nog straffer is dat tijdens het noteren van een klacht, de inhoud van de oproep, de plaats van de inbraak, de naam van de melder en haar telefoonnummer luid en klaar door de inspecteur werden herhaald zodat deze redactie dat kon noteren, wat ons journalistiek recht is om informatie te vergaren.

Beschuldiging van afluisteren.

Tot onze grote verbazing lezen we in de besluiten van de Knesselaarse advocaat een passage waarin de hoofdredacteur van Morsum Magnificat, auteur van dit artikel en betrokken partij in de huurzaak, feitelijk wordt beschuldigd de politie te hebben afgeluisterd terwijl het uitgerekend de politie van Aalter zlf is die de informatie te grabbel gooide. 

  De passage  :  
 niet concluante maar politie/parket wil de zaak nog misschien verder doordrijven doordat zij geconfronteerd  werden met het gegeven dat de heer Verbeeck meermaals op de hoogte was van gebeurtenissen / incidenten  waarvan enkel via interne communicatie gesprekken waren gevoerd, aldus geluisterd. In 1 geval stelde men  zelfs niet anders kon dan op dergelijke manier hiervan op de hoogte te zijn geweest ....", einde citaat.

NVDR.
Dat Morsum Magnificat op de hoogte was van de inbraak bij de politie op 31 december 2019 gemeld, is nogal wiedes, de inspecteur was zelf de politie lek en dat bewijs is nu aan de AIG afgeleverd.  Als er interventies zijn die zich in het zichtveld van de redactie op het openbaar domein afspelen dat kan Morsum Magnificat moeilijk de ogen sluiten voor nieuws dat journalisten mogen brengen. Als er in het gezichtsveld van de redactie een bestelauto wordt getakeld omdat de bestuurder geseind was wegens  niet betalen van een penale boete, iemand zich ook nog liet ontvallen dat het voertuig eieren vervoerde, dan sluit Morsum Magnificat de oren niet, al die informatie is wegens de alertheid van Morsum Magnificat legaal bekomen. Helaas moet Morsum Magnificat haar voorzorgen nemen tegen valse beschuldigingen, dat heeft ze dan in casu gelukkig ook gedaan.

Politie -Corona- controle tegenover de redactie van Morsum Magnificat, een inspecteur - links met zonnebril- had meer aandacht richting Morsum Magnificat dan voor het aankomende verkeer, dat was trouwens een qua manschappen een disproportionele controle, een intimidatie?

De commissaris.

Morsum Magnificat legde dat gegeven voor aan een commissaris van de politie van Aalter, maar zijn reactie was hoegenaamd niet wat we van een politieman verwachten, de zaak werd nu aan de inspectiediensten van de politie overgemaakt, hetzelfde zal volgen aan het parket. 

Meer volgt, we zijn de gazet niet en we worden ook door niemand financieel gesteund.   

Artikel 04-20-7655
Geplaatst: 19:58 28/04/2020

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur
Laatste update ( 28 april 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.