Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6019582
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen.
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: Deel I - P2
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Dodelijk ongeval in Lanaken: Arbeidsinspectie steekt handen in de lucht,terecht?
26 maart 2020
Slachtoffer was zelfstandige en dan kan WASO weinig doen. Wat met zijn helper?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.578.600
Lanaken 26 maart 2020. 

Morsum Magnificat heeft weer vragen over de omstandigheden van een ongeval bij het snoeien van een boom in Lanaken, volgens de gazet een routineklus, maar de ervaren man overleefde het toch niet. We hebben ten eerste vragen omtrent het feit dat fotograaf Tom Palmaers er als de kippen bij was om voor de gazet van Limburg te filmen en foto's te schieten. In juli 2013 is de politie van Lanaken na een zelfmoord en de aanwezigheid van Tom Palmaers binnen de afgebakende zone,  door het Comité P op de vingers getikt, Morsum Magnificat bracht het in haar nummer MM-216-02 Palmaers mag zijn job doen, maar wie schendt diens beroepsgeheim door hem te informeren van -dit en andere- gebeurtenissen?

Zelfstandigen.

Bij de arbeidsinspectie Vlaams-Brabant / Limburg wil men alleen maar kwijt dat het om een zelfstandige gaat en zij dan niet kunnen tussen komen. Toch was daar volgens de gazet van Limburg een helper aanwezig, waarover de gazet schrijft " die nu en dan als helpende hand met Gielen optrekt ". Het is duidelijk dat die man regelmatig met het slachtoffer samenwerkte en dan wordt het voor WASO wel een ander verhaal, het  sociaal strafwetboek zegt daarover in artikel 49 het volgende "... Art. 49 Maatregelen ten opzichte van zelfstandigen; de sociaal inspecteurs mogen acties opgesomd in de artikels 43, 44, 46 eerste lid, 1°, 47 en 48 ondernemen ten aanzien van de zelfstandigen die op een zelfde arbeidsplaats met werknemers bedrijvig zijn en die daardoor verplichtingen hebben met toepassing van de reglementering inzake welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk ...", einde citaat. 

Zwartwerk.

Het is bij deze redactie al decennialang bekend dat er bij de hulpdiensten, vooral tussen de politie en brandweer, nogal wat zwartwerkers te vinden zijn, recent riskeerde zelfs een verhuurder om op het adres waar de redactie is gevestigd, op zaterdag een dakwerker te sturen die vrijwillig brandweerman te Deinze is, op de koop toe werd de veiligheid niet gerespecteerd. De brandweerman was dan op de koop toe ook nog zo onverstandig om een sweater te dragen met de reclame van zijn werkgever, een dakwerk bedrijf! In het artikel van de gazet van Limburg staat er over de helper van het slachtoffer letterlijk "... Marc Herremans (51), die nu en dan als helpende hand met Gielen optrekt ...", "nu en dan" is dus meer dan één keer.

Aanhangwagen.

Marc Herremans is een vriend van het koppel dat de opdrachtgever is van de snoeiwerken en was hier als vrijwillige brandweerman van de brandweer van Lanaken de helpende hand omdat er een aanhangwagen nodig was, materiaal waarover Herremans beschikte, hij was dus meer dan een "helpende hand". Bij de brandweerzone Zuid-West Limburg weet men dat brandweerpersoneel, mits toelating van de brandweercommandant, mag bijklussen, of dat hier het geval was, weten we -nog- niet. Er wordt niet gezegd of de betrokkene al dan niet over een ondernemingsnummer dient te beschikken.  

Furieus op de pers.

De betrokken personen die met naam en toenaam in de gazet verschenen, alsook de buren, zijn niet te spreken over wat de journalist van de gazet van Limburg geschreven heeft en vooral dat hij hun namen zonder hun toelating zou gepubliceerd hebben. Van het feit dat er een filmpje is gepubliceerd waren ze niet op de hoogte, dat hebben ze tijdens het telefoongesprek met deze redactie pas gezien, ze vinden het ongehoord dat de journalist, niettegenstaande hun verzoek hun namen niet te publiceren, dat aan diens laars heeft gelapt. Door het feit dat de gazet de volledige namen publiceerde waren de personen snel traceerbaar, zelfs een modelcontract voor de verhuur van een appartement aan de kust kwam te voorschijn.


Hier is een vrijwilliger van de brandweer van Deinze aan de slag, pardoes op het fiets- voetpad parkeren ... de firma van dakwerken waar de man werkt, ontkent ten stelligste dat de man in hun opdracht op die plaats en dat moment werken uitvoerde.... 

Redactie Belang van Limburg.

Wat Morsum Magnificat vreemd over komt is het feit dat de brandweerman door dat artikel en vooral de passage "nu en dan" met het zelfstandige slachtoffer optrekt, in feite schrijft dat hij de zelfstandige af en toe helpt. Als de brandweerman geen ondernemingsnummer heeft is hij een zwartwerker die bij het ongeval dus geen getuige, maar een betrokken partij is! Wij vinden het hier vreemd dat de journalist van de gazet hier de brandweer compromitteert! Wij hebben aan de redactie van het Belang van Limburg een reactie gevraagd, maar nog niet gekregen.

Meer volgt, we zijn de gazet niet en we worden ook niet, zoals de gazetten, door de Vlaamse -p-overheid financieel gesteund.

Artikel n°: 03-20-7608
Geplaatst: 16:48 26/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 26 maart 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.