Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5776213
Laatste artikelen
Vrederechter Aarschot door Rechter in Eerste Aanleg teruggefloten
Nieuw achterhaald AREI vandaag in voege, herwerking na rist opmerkingen ligt al op tafel.
Morsum Magnificat activiteiten in mei 2020.
Evergem : N-VA Burgemeester moet zijn DNB aan het werk zetten.
FOD Mobilit antwoordt niet meer op vragen van Morsum Magnificat.
Autowegenpolitie -WPR- moet toepassing veiligheid ook aan VTM opleggen.
22 maart 2020
Politie en pers, zeker VTM, worden veel te close en dat is niet goed.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.566.000
Aalter 22 maart 2020. 

Dankzij de ijver voor veiligheid van Morsum Magnificat heeft de WPR destijds tijdens WODCA controles  werk gemaakt van het verplicht dragen van fluohesjes bij controles op het openbaar domein - zie ook MM-244-14 - maar nu Morsum Magnificat wegens te veel kritiek op het niet toepassen van de veiligheid niet meer wordt uitgenodigd, is de aandacht van de federale wegpolitie -WPR- , onder Koen Ricour, duidelijk verzwakt. Morsum Magnificat zal het Comité P daarover aanspreken. 

Rekkem.

De politiepamperende VTM mocht in Rekkem verslag uitbrengen van de acties die daar in het kader van de coronatoestanden op 21 maart werden uitgevoerd. De journalist staat op de autobaan, dus op het openbaar domein, is aan het werk en moet dan -freelance of niet- verplicht een fluohesje dragen. Als de journalist een freelancer is, dan moet VTM hem dat verplichten, er zelfs, overeenkomstig artikel 8, 9, 10 van de welzijnswet van 4 augustus 1996 en de toepassing van het sociaal strafwetboek, op toezien, idem dito in het kader van dezelfde wet met de federale politie. Toen Morsum Magnificat aanwezig was, hebben wij daar verschillende keren opmerkingen over gemaakt met uiteindelijk resultaat. 

De micro.

Hoe ver de maatregelen gaan wordt aangegeven doordat geen handjes meer mogen geschud worden, wat wij toejuichen, gedaan met die komedie van de "judashandjes", iemand beleefd de handen schudden en nadien een mes in de rug steken! Nu is er de onzin dat VTM plastic folie over de microfoon doet, maar de micro doorgeeft aan in casu Koen Ricour van de WPR die geen handschoenen draagt, maar de micro wel ter hand kreeg gesteld. Wat is nu het verschil tussen het doorgeven van een micro of de hand schudden van iemand die besmet is?

Deze journalist moet een fluohesje dragen, erger moet het voorbeeld geven, de WPR zou deze journalist zonder PBM op de "werf" niet mogen toelaten. 

Koen Ricour neemt de micro zonder handschoenen over, is dat soms geen gevaar voor besmetting? 

Artikel n°: 03-20-7603
Geplaatst: 11:07 22/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 22 maart 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.