Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5917185
Laatste artikelen
Gegevensbeschermingsautoriteit stuurt klacht tegen vastgoedmakelaar naar Geschillenkamer.
Jef Vermassen laat zich ook betalen om de mensenrechten te helpen schenden.
Bliksem komt eraan en de schade kan wel degelijk beperkt worden.
Europol: Fraude met schijnhuwelijken om verblijfsvergunningen te krijgen.
Wonen Vlaanderen moet zich onthouden van uitspraken over conformiteit elektriciteit.
Brusselse Vervoersmaatschappij MIVB past haar aanbod aan-Update1
17 maart 2020
Vermindering aanbod vanwege huidige crisis.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.560.800
Brussel 17 maart 2020. 

-- Update 1

MIVB Past haar diensten opnieuw aan.

Vanaf maandag 23 maart, gaat de MIVB minder essentiėle lijnen zoals de veel door toeristen gebruikte lijn 33 onderbreken, ook de lijn 72 naar de ULB en de ADEPS - sport - zal onderbroken worden, de MIVB wil inspelen op de essentiėle noden, alle informatie kan op de MIVB website geconsulteerd worden. 

-- einde update 117:05 20/03/2020

Zoals vele anderen past ook MIVB haar aanbod aan om zich aan te passen aan de huidige corona crisis. Vanaf morgen, 18 maart, worden wel nog alle lijnen bediend maar de frequentie zal met 1/3 verminderen tegenover de normale situatie. De huidige zeer sterke daling van het aantal reizigers in het openbaar vervoer moet toelaten de nodige onderlinge afstand te bewaren in de voertuigen, maar ook het beschikbare personeel speelt een rol, meer mensen zijn afwezig wegens ziekte zodat men niet meer beschikt over voldoende bestuurders om het gebruikelijke aanbod te handhaven.

Rittenaantallen dalen met 75%.

Bovendien hebben de sluiting van de scholen en de burgerzin van de bevolking, die de richtlijnen van de overheid opvolgt door verplaatsingen te beperken, een groot gevolg voor het aantal reizigers dat het openbaar vervoer neemt. De MIVB merkte een daling met 75% van de rittenaantallen in de bussen, trams en metro’s. Door deze daling van de rittenaantallen op het net kan de MIVB haar frequenties aanpassen zonder dat de reizigers te dicht bij elkaar staan. De MIVB volgt de situatie strikt op om haar aanbod indien nodig aan te passen. Ter herinnering: er wordt gevraagd alle onnodige verplaatsingen te vermijden en noodzakelijke verplaatsingen zoveel mogelijk tijdens de daluren te maken.

Een aangepast net.

Om onvoorziene afschaffing van lijnen te vermijden door onbeschikbaar personeel, past de MIVB haar aanbod aan vanaf 18 maart. De frequente van de tram-, bus- en metrolijnen stemt overeen met 2/3 van het gebruikelijke aanbod. Alle lijnen blijven verzekerd en alle wijken blijven dus bediend. Ook de aankondigingsborden voor de wachttijden worden aangepast, net als de mobiele app. De reizigers moeten daarentegen geen rekening houden met de papieren dienstregeling die uithangt aan de haltes. De Noctislijnen zullen niet rijden op vrijdag- en zaterdagavond. Deze maatregel is een gevolg van de sluiting van de restaurants, bars en culturele trekpleisters.

Bedankt.

De MIVB bedankt haar voltallige personeel voor hun inspanningen om hun opdracht als openbare dienst te blijven uitvoeren in deze moeilijke tijden, en ook de reizigers voor hun begrip en burgerzin.

Bron: MIVB
Bewerking: jvds 

Artikel n°: 03-20-7598
Geplaatst: 19:08 17/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 20 maart 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.