Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5917159
Laatste artikelen
Gegevensbeschermingsautoriteit stuurt klacht tegen vastgoedmakelaar naar Geschillenkamer.
Jef Vermassen laat zich ook betalen om de mensenrechten te helpen schenden.
Bliksem komt eraan en de schade kan wel degelijk beperkt worden.
Europol: Fraude met schijnhuwelijken om verblijfsvergunningen te krijgen.
Wonen Vlaanderen moet zich onthouden van uitspraken over conformiteit elektriciteit.
NMBS en de afschaffing van P-treinen is waanzinnig winstbejag zegt Vlaams Belang.
16 maart 2020
Ook medisch deskundigen keuren beslissing NMBS die een "Coronaplan" op poten zet,af.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 5.549.100
Brussel 16 maart 2020.

Door het overal om zich heen grijpende Coronavirus, besliste de NMBS, vanwege het verminderde aantal pendelaars, haar aanbod P-treinen recht evenredig te verminderen. Hiermee gaat het Vlaams Belang niet akkoord en wil dat er de komende weken meer treinen worden ingelegd, mobiliteit minister François Bellot -MR- wordt dan ook opgedragen om hiervoor het nodige te doen. Dat laat de partij weten nadat de NMBS zo’n honderdtal piekuur -P- treinen liet afschaffen. 

Winstbejag.

Vorige week installeerde de Nationale Veiligheidsraad een aantal noodmaatregelen zoals het sluiten van de scholen. Ook werd er opgeroepen maximaal thuis te blijven. Door een verminderde pendelvraag besloot de NMBS echter ook op het aanbod te verminderen om zo minder kosten te maken. 
Vlaams Belang vraagt Bellot en NMBS om een coronaplan dat op korte termijn kan bijdragen aan strijd tegen het coronavirus.
“Onbegrijpelijk”, zegt Kamerlid Frank Troosters van het Vlaams Belang. “Op dit moment piekuur treinen afschaffen is waanzinnig winstbejag. Iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven, maar wie met de trein moet, moet dit kunnen met zoveel mogelijk sociale afstand. Bellot moet de NMBS-top terugfluiten en net meer treinen tijdens de piek opleggen.”

Coronaplan.
 
Concreet wil het Vlaams Belang dat Bellot de medische adviezen van experts als viroloog Marc Van Ranst opneemt en oplegt aan de NMBS. De raden van bestuur en de directiecomités van NMBS en Infrabel moeten tevens een "Coronaplan" op poten zetten om de besmettingen zoveel mogelijk in te dijken. “Dat moet gaan over maatregelen in de stations, voor de passagiers en het personeel, maar ook over het inleggen van meer treinen om het sociaal contact tijdens de piekuren te minimaliseren.”  Troosters zal donderdag minister Bellot interpelleren over de materie en de eisen van het Vlaams Belang.

Bron: Vlaams Belang
Bewerking: jvds

Artikel n°: 03-20-7596
Geplaatst: 17:02 16/03/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.