Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7142429

Laatste artikelen
Moerbeke antennemast verwijderd : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Tom Van Grieken is een grote wolf in schapenvacht die je niet mag geloven.
Carnaval Aalst en de journalisten slippendragers van de burgemeester.
26 februari 2020
Ook de politie heeft de ogen gesloten voor personen op posities hoger dan twee meter. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.502.700
Aalst 26 februari 2020.

  Een blaam voor burgemeester D'Haese 

Het is meer dan erg, vast te stellen hoe de Aalsterse burgemeester de -lokale- pers - en veel meer - volledig in de hand heeft en niet aflatend over het disproportioneel volksfeest een forum krijgt. De leuze "geef het volk brood en spelen" heeft Aalst weer veroverd en plat gelegd, het volk en de burgemeester zijn tevreden. We hadden begrepen dat, om de stoet doorgang te laten vinden, zich op de praalwagens geen personen op meer dan twee meter boven het maaiveld mochten bevinden. Veiligheid, daar hebben gezagsdragers van het systeem het heel graag over, maar in de praktijk wordt het niet toegepast, Morsum Magnificat drukt de burgemeester van Aalst en zijn politie die bevoegd was, met de neus op de feiten.

Veiligheid op openbare wegen en plaatsen.

De burgemeester van Aalst is volgens artikel 135 van De Nieuwe Gemeentewet -NGW- van 15 mei 2007 -BS 29 juni 2007- bevoegd voor de veiligheid -en de rust- op openbare wegen en plaatsen, en in openbare gebouwen. Indien de carnavalsoptocht onder bepaalde omstandigheden mocht doorgaan, mochten er zich geen personen in de praalwagens hoger dan twee meter boven de grond bevinden, dat had de burgemeester door "zijn" -sic- politie moeten laten handhaven. Een praalwagen in de vorm van een boot passeerde de tribune en op het hoogste punt, +/-4 meter boven het maaiveld, bevond zich iemand op de plaats die de schoorsteen van de boot moest voorstellen -foto inzet-, veel hoger dan de maximum twee meter die werd ingesteld als maximumhoogte!

Burgemeester en veiligheidsdiensten moeten dringend naar de oogarts.

Morsum Magnificat informeerde zich over de schriftelijke beslissing bij de politie die naar een permanente persdienst verwees, daar hadden we een grafisch ontwerper aan de telefoon die ons niet kon helpen, dan maar naar een medewerkster van de burgemeester, Elge, die met bevallingsverlof was. Na een mail aan de burgemeester wordt ons een persbericht namens het CBS van 23 februari toegestuurd. Het persbericht is duidelijk dat er in Aalst geen handhaving was en dat Aalst de pers onder controle heeft is ook duidelijk!   

Praalwagen vlak vr de tribunes . Wat als er weer iets gebeurd, is het dan een spijtig ongeval, of soms schuldig verzuim van het falend beleid? Boven in de voorgestelde schoorsteen bevindt zich een persoon, hoe laag is de burgemeester van Aalst en zijn beleid gevallen?  

Artikel n: 02-20-7576
Geplaatst: 12:33 26/02/2020

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur 

Laatste update ( 26 februari 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.