Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7142037

Laatste artikelen
Moerbeke antennemast verwijderd : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Tom Van Grieken is een grote wolf in schapenvacht die je niet mag geloven.
Spanje: Cocaïne gevonden in dozen van A4-papier
20 februari 2020
14 leden van internationale criminele organisatie gearresteerd.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.488.700
Den Haag, 19 februari 2020.

De regionale Catalaanse politie -Mossos D’esquadra- arresteerde, met de steun van Europol, 14 leden van een internationale criminele organisatie die cocaïne verhandelde en de opbrengst vervolgens witwaste. Acht leden van deze criminele organisatie zijn naar de gevangenis gestuurd.

Toeval.

Alles begon toen in december 2018 maar liefst 1.413kg cocaïne werd gevonden in een bedrijf in de buurt van Barcelona. De drugs waren verborgen in 800 dozen A4-papier die uit Brazilië kwamen. Het was toevallig, toen een medewerker van het bedrijf  een van de dozen pakte en liet vallen, dat de echte inhoud van de dozen werd ontdekt. Twee mensen werden gearresteerd in Spanje en uit het onderzoek bleek dat tien mensen, als onderdeel van een criminele organisatie, drugs uit Brazilië hadden gesmokkeld.

Verschillende manieren om het geld wit te wassen.

Om het geld dat ze met de drugshandel verdienden wit te wassen, hadden de verdachten een hele bedrijfsstructuur opgezet met verschillende bedrijven, zoals investeringen in onroerend goed of modewinkels in Barcelona. Een andere manier om geld wit te wassen was om mensen -‘mulas’ of geldezels- te gebruiken die periodiek kleine geldstortingen deden bij verschillende bankfilialen.

13 zoekopdrachten en 2 marihuanaplantages ontmanteld.

Door de regionale Catalaanse politie werden op 4 februari, 13 huis- en bedrijfsdoorzoekingen uitgevoerd om de structuur van deze smokkelorganisatie te ontmantelen. Samen met de Spaanse nationale politie -Policía Nacional- werd ook een huiszoeking uitgevoerd op het Balearische eiland Mahon. Geld in verschillende valuta, mobiele telefoons, vier gesimuleerde wapens, drie auto's, twee motorfietsen en verschillende eigendommen werden allemaal in beslag genomen en ook twee marihuanaplantages werden ontmanteld.

Experts.

Twee Europol-experts werden ingezet voor ondersteuning ter plaatse om gegevens te extraheren uit de mobiele telefoons van twee van de gedetineerden. Een lid van de Spaanse Europol-nationale eenheid hielp ook bij het zoeken.

Bron: Europol
Bewerking: jvds
 
Artikel n°: 02-20-7570
Geplaatst: 11:00 20/02/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
Laatste update ( 20 februari 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.