Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7142215

Laatste artikelen
Moerbeke antennemast verwijderd : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Tom Van Grieken is een grote wolf in schapenvacht die je niet mag geloven.
MIVB: Toekomstige concessiehouder hop on - hop off bussen is RATP-Dev.
07 februari 2020
Toeristische rondritten bediend met vloot van twaalf nieuwe elektrische bussen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.456.500
Brussel 07 februari 2020. 

Al 20 jaar kennen toeristen en Brusselaars de hop on – hop off-bussen met twee verdiepingen. De vele verschillende Brusselse bezienswaardigheden worden daarmee met elkaar verbonden en toeristen krijgen de mogelijkheid om de stad op hun eigen ritme te ontdekken -principe «hop on – hop off»-, terwijl ze genieten van een meertalige uitleg.

RATP Dev.

Recent duidde de raad van bestuur van de MIVB de maatschappij RATP Dev aan als toekomstige concessiehouder van de toeristische hop on - hop off-busdienst in Brussel. De toeristische rondritten worden binnen dit en een jaar bediend met een vloot bestaande uit twaalf nieuwe elektrische bussen. RATP Dev zal gedurende acht jaar de exclusieve concessie hebben van deze busvervoerdienst waarbij zij kan bogen op de uitbating van dergelijke diensten in Parijs en Londen.

Elektrische vloot.

Als concessiehouder wordt RATP Dev verantwoordelijk voor de uitbating van toeristische «hop on - hop off»-trajecten gedurende het hele jaar onder de vorm van geregeld vervoer, met andere woorden: reiswegen respecteren die langs bezienswaardigheden gaan en een vastgelegde dienstregeling volgen. Deze dienst zal uitsluitend worden uitgebaat met elektrische bussen: de vloot telt twaalf 100% elektrische bussen met dubbele verdieping. Het gaat om een wereldprimeur in de sector van hop on - hop off sightseeing.

Timing.

Ten laatste in februari 2021 wordt door RATP Dev gestart met de uitbating van de hop on – hop off-bussen, of 52 weken na de officiële kennisgeving van de concessieovereenkomst. Tot die tijd blijven de rode bussen van de huidige concessiehouder, Brussels Sightseeing, de toeristen ontvangen en vervoeren in Brussel.  

Bron: MIVB
Bewerking: jvds 

NVDR.

De MIVB zou nog geen foto's van die bussen kunnen tonen en dat geloven wij bij deze redactie niet. We polsten bij Van Hool in Lier of zij misschien iets met die productie te maken hadden, nee klonk het ze waren niet op de hoogte en trouwens zeer onvriendelijk " dat moet u aan de MIVB vragen " klonk het bij Van Hool, of we zó stom zouden zijn dat niet te hebben gedaan.  

Artikel n°: 12-19-7559
Geplaatst: 10:17 7/02/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 

Laatste update ( 07 februari 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.